Ingrediënten:
Voor 30/35 stuks
100 g suiker 100 g gemalen hazelnoten
30 g amandelspijs in kleine stukjes
50 ml room
3 el water
20 g roomboter
150 g witte chocola
50 g pure chocola
hagelslag
steeltjes van bijv. appels
150 g groene marsepein
Bereiding:
- Laat de roomboter smelten in een pan met dikke bodem.
- Voeg hierbij de gemalen hazelnoten ( laat iets over voor het dopje).
- 2 minuten op laag vuur.
- Voeg nu de suiker toe met het water.
- Laat de suiker oplossen.
- Op een gegeven moment zie je dat het geheel een vaste vorm aan gaat nemen.
- Voeg nu de room toe het amandelspijs en de witte chocola.
- Nog even tegen de kook aanbrengen.
- Goed doorroeren en laten afkoelen.
- Draai nu ong. 30/35 balletjes van het mengsel.
- Leg de balletjes een half uurtje in de vriezer.
- Rol het marsepein dun uit 2 mm.
- Druk 30/35 rondjes uit met bijv. een glas ( zo groot, dat ze de balletjes kunnen bedekken)
- Wikkel de balletjes in de marsepeinrondjes en sluit het mengsel geheel af.
- Draai er nu kegeltjes van.
- Even laten rusten in de koelkast.
- Verwarm de pure chocola au bain marie.
- Druk voor het dopje, de kegeltjes aan 1 kant 1/3 deel in de chocola.
- Laat even uitlekken en druk ze dan in de hagelslag/gemalen hazelnoot.
- Leg te drogen op keukenpapier en druk er de steeltjes in.
Succes!