Herfst bonbon met hazelnootvulling en marsepein

imageIngrediënten:
Voor 30/35 stuks

100 g suiker 100 g gemalen hazelnoten
30 g amandelspijs in kleine stukjes
50 ml room
3 el water
20 g roomboter
150 g witte chocola
50 g pure chocola
hagelslag
steeltjes van bijv. appels
150 g groene marsepein

Bereiding:

  • Laat de roomboter smelten in een pan met dikke bodem.
  • Voeg hierbij de gemalen hazelnoten ( laat iets over voor het dopje).
  • 2 minuten op laag vuur.
  • Voeg nu de suiker toe met het water.
  • Laat de suiker oplossen.

topping12

  • Op een gegeven moment zie je dat het geheel een vaste vorm aan gaat nemen.
  • Voeg nu de room toe het amandelspijs en de witte chocola.

image

  • Nog even tegen de kook aanbrengen.
  • Goed doorroeren en laten afkoelen.
  • Draai nu ong. 30/35 balletjes van het mengsel.
  • Leg de balletjes een half uurtje in de vriezer.
  • Rol het marsepein dun uit 2 mm.

image

  • Druk 30/35 rondjes uit met bijv. een glas ( zo groot, dat ze de balletjes kunnen bedekken)
  • Wikkel de balletjes in de marsepeinrondjes en sluit het mengsel geheel af.
  • Draai er nu kegeltjes van.

image

  • Even laten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de pure chocola au bain marie.
  • Druk voor het dopje, de kegeltjes aan 1 kant 1/3 deel in de chocola.

image

  • Laat even uitlekken en druk ze dan in de hagelslag/gemalen hazelnoot.
  • Leg te drogen op keukenpapier en druk er de steeltjes in.

Succes!

image

 

 

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?