Herfst bonbon met hazelnootvulling en marsepein

imageIngrediënten:
Voor 30/35 stuks

100 g suiker 100 g gemalen hazelnoten
30 g amandelspijs in kleine stukjes
50 ml room
3 el water
20 g roomboter
150 g witte chocola
50 g pure chocola
hagelslag
steeltjes van bijv. appels
150 g groene marsepein

Bereiding:

  • Laat de roomboter smelten in een pan met dikke bodem.
  • Voeg hierbij de gemalen hazelnoten ( laat iets over voor het dopje).
  • 2 minuten op laag vuur.
  • Voeg nu de suiker toe met het water.
  • Laat de suiker oplossen.

topping12

  • Op een gegeven moment zie je dat het geheel een vaste vorm aan gaat nemen.
  • Voeg nu de room toe het amandelspijs en de witte chocola.

image

  • Nog even tegen de kook aanbrengen.
  • Goed doorroeren en laten afkoelen.
  • Draai nu ong. 30/35 balletjes van het mengsel.
  • Leg de balletjes een half uurtje in de vriezer.
  • Rol het marsepein dun uit 2 mm.

image

  • Druk 30/35 rondjes uit met bijv. een glas ( zo groot, dat ze de balletjes kunnen bedekken)
  • Wikkel de balletjes in de marsepeinrondjes en sluit het mengsel geheel af.
  • Draai er nu kegeltjes van.

image

  • Even laten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de pure chocola au bain marie.
  • Druk voor het dopje, de kegeltjes aan 1 kant 1/3 deel in de chocola.

image

  • Laat even uitlekken en druk ze dan in de hagelslag/gemalen hazelnoot.
  • Leg te drogen op keukenpapier en druk er de steeltjes in.

Succes!

image

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: