Zoete roosjes met aardbeienjam

zoete roosjes

Zoete roosjes met aardbeienjam

Ingredienten:
Voor 9 broodjes

2 pakjes bladerdeeg (op de foto staat verse bladerdeeg van Tante Fanny, maar bij nader inzien is dit veel duurder dan 2 pakjes bladerdeeg)
suiker
jam
cupcake bakblik
cupcake vormpjes
1 ei
poedersuiker
uitsteker op glas met een diameter van 6 cm

image

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Steek 4 rondjes uit 1 plakje bladerdeeg ( bladerdeeg is 12cm bij 12 cm).

image

  • Haal de rondjes door de poedersuiker.

image

  • Leg 3 rondjes half over elkaar heen.
  • Precies in het midden zet je een grote streep jam.

image

  • Rol de deegjes zeer los op. Anders worden ze niet gaar van binnen.
  • Begin bij de onderste.

image

  • Snijd de rolletjes dwars door het midden.
  • Kluts het eitje.

image

  • Zet 1 rolletje op haar kant en bestrijk deze aan de onderkant met ei.
  • Zet nu 5 roosjes eromheen.
  • Leg de roosjes in een cupcake papiertje en zet ze in de bakvorm.

image

  • Bestrijken met ei en 20 minuten afbakken op 200 °C ( onder in de oven).
  • Laat afkoelen.
  • Haal de papiertjes eraf.
  • Afpoederen met poedersuiker.

image

Succes!

%d bloggers liken dit: