Suikerbrood met kokosvulling

kokosbrood1gif
Ingrediënten:

350 g bloem
7 g gedroogde gist
1 tl kaneel
120 g coconut flakes/copos de coco*
125 ml melk, lauwwarm
150g parelsuiker of suikerklontjes*
75 g roomboterboter
3 eieren
snufje zout
poedersuiker

*coconut flakes/copos de coco = grof geraspte/ meestal iets gezoete kokosnoot/ te koop bij de toko
*gebruik je suikerklontjes, dan deze iets grof hakken.

IMG_3624

Bereiding:

  • Meng de bloem, kaneel, coconut flakes en het snufje zout.
  • Maak de melk lauwwarm.
  • Meng de gist goed door de melk en laat dit 5 minuten staan.
  • Maak in het midden van het meel een kuil, leg hierin blokjes roomboter, 2 eieren en schenk hier beetje bij beetje de melk bij, met ronddraaiende beweging draai je het meel door de melk.

IMG_3625

  • Meng alles tot een zacht deeg en laat dit 15 minuten afgedekt staan. Strooi iets meel op je werkblad en kneed hierop het deeg 5-10 minuten tot het soepel en elastisch is.
  • Vorm het deeg tot een bal.
  • Leg het deeg terug in de kom en laat het deeg afgedekt met een vochtige theedoek op een warme plek 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
  • Strooi opnieuw bloem op je werkblad.
  • Meng de suikerparels door 2/3 van het deeg.

IMG_3626

  • Rol 1/3 van het deeg uit en rol deze om het deeg met de suikerparels.
  • Druk het deeg in een ronde vorm en leg het deeg 1/2 uur afgedekt met plastic te rusten op een ingesmeerde bakplaat of vorm.

IMG_3627

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Bak het suikerbrood in 45-50 minuten goudbruin en gaar.
  • STOOMOVEN 175 °C/25%stoom 40 min
  • Laat het brood iets afkoelen.
  • Smeer het brood in met een geklutst eitje en besprenkel het hele brood met coconut flakes.
  • Zet het brood 2 min. onder de gril om de coconut flakes iets goudbruin te kleuren.
  • Bestooi het brood met poedersuiker.

IMG_3628

Heerlijk met een laagje roomboter.

Succes!

kokosbrood1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: