Suikerbrood met kokosvulling

kokosbrood1gif
Ingrediënten:

350 g bloem
7 g gedroogde gist
1 tl kaneel
120 g coconut flakes/copos de coco*
125 ml melk, lauwwarm
150g parelsuiker of suikerklontjes*
75 g roomboterboter
3 eieren
snufje zout
poedersuiker

*coconut flakes/copos de coco = grof geraspte/ meestal iets gezoete kokosnoot/ te koop bij de toko
*gebruik je suikerklontjes, dan deze iets grof hakken.

IMG_3624

Bereiding:

  • Meng de bloem, kaneel, coconut flakes en het snufje zout.
  • Maak de melk lauwwarm.
  • Meng de gist goed door de melk en laat dit 5 minuten staan.
  • Maak in het midden van het meel een kuil, leg hierin blokjes roomboter, 2 eieren en schenk hier beetje bij beetje de melk bij, met ronddraaiende beweging draai je het meel door de melk.

IMG_3625

  • Meng alles tot een zacht deeg en laat dit 15 minuten afgedekt staan. Strooi iets meel op je werkblad en kneed hierop het deeg 5-10 minuten tot het soepel en elastisch is.
  • Vorm het deeg tot een bal.
  • Leg het deeg terug in de kom en laat het deeg afgedekt met een vochtige theedoek op een warme plek 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
  • Strooi opnieuw bloem op je werkblad.
  • Meng de suikerparels door 2/3 van het deeg.

IMG_3626

  • Rol 1/3 van het deeg uit en rol deze om het deeg met de suikerparels.
  • Druk het deeg in een ronde vorm en leg het deeg 1/2 uur afgedekt met plastic te rusten op een ingesmeerde bakplaat of vorm.

IMG_3627

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Bak het suikerbrood in 45-50 minuten goudbruin en gaar.
  • STOOMOVEN 175 °C/25%stoom 40 min
  • Laat het brood iets afkoelen.
  • Smeer het brood in met een geklutst eitje en besprenkel het hele brood met coconut flakes.
  • Zet het brood 2 min. onder de gril om de coconut flakes iets goudbruin te kleuren.
  • Bestooi het brood met poedersuiker.

IMG_3628

Heerlijk met een laagje roomboter.

Succes!

kokosbrood1

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?