Ingrediënten:
350 g bloem
7 g gedroogde gist
1 tl kaneel
120 g coconut flakes/copos de coco*
125 ml melk, lauwwarm
150g parelsuiker of suikerklontjes*
75 g roomboterboter
3 eieren
snufje zout
poedersuiker
*coconut flakes/copos de coco = grof geraspte/ meestal iets gezoete kokosnoot/ te koop bij de toko
*gebruik je suikerklontjes, dan deze iets grof hakken.
Bereiding:
- Meng de bloem, kaneel, coconut flakes en het snufje zout.
- Maak de melk lauwwarm.
- Meng de gist goed door de melk en laat dit 5 minuten staan.
- Maak in het midden van het meel een kuil, leg hierin blokjes roomboter, 2 eieren en schenk hier beetje bij beetje de melk bij, met ronddraaiende beweging draai je het meel door de melk.
- Meng alles tot een zacht deeg en laat dit 15 minuten afgedekt staan. Strooi iets meel op je werkblad en kneed hierop het deeg 5-10 minuten tot het soepel en elastisch is.
- Vorm het deeg tot een bal.
- Leg het deeg terug in de kom en laat het deeg afgedekt met een vochtige theedoek op een warme plek 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
- Strooi opnieuw bloem op je werkblad.
- Meng de suikerparels door 2/3 van het deeg.
- Rol 1/3 van het deeg uit en rol deze om het deeg met de suikerparels.
- Druk het deeg in een ronde vorm en leg het deeg 1/2 uur afgedekt met plastic te rusten op een ingesmeerde bakplaat of vorm.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bak het suikerbrood in 45-50 minuten goudbruin en gaar.
- STOOMOVEN 175 °C/25%stoom 40 min
- Laat het brood iets afkoelen.
- Smeer het brood in met een geklutst eitje en besprenkel het hele brood met coconut flakes.
- Zet het brood 2 min. onder de gril om de coconut flakes iets goudbruin te kleuren.
- Bestooi het brood met poedersuiker.
Heerlijk met een laagje roomboter.
Succes!