Ingrediënten
voor 2 personen
6 plakken (oud) wit brood
8 speculaaskoekjes
1 banaan
2 eieren
10 cl melk
½ vanillestokje
boter
½ tl kaneelpoeder
suiker
chocopasta
poedersuiker
Bereiding:
- Klop de eieren samen met de melk en de kaneel los.
- Snij een half vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit.
- Roer deze door het mengsel.
- Snij de korsten van de broodjes af.
- Smeer de sneetjes brood aan 1 kant in met een beetje chocopasta.
- Snij de banaan in dunne schijfjes en verdeel deze over 3 broodjes.
- Verkruimel de speculaaskoekjes. ( fijn).
- Strooi de helft van de speculaaskoekjes over de banaan.
- Bedek nu de broodjes met de blanco boterham.
- Druk stevig aan.
- Verkruimel de speculaasje. (bv. in plastic zak en sla er met de achterkant van een steelpan op).
- Leg de boterhammen in een ruime ovenschaal.
- Haal de boterhammen door het eimengsel.
- Strooi nu de helft van de verkruimelde speculaas over de boterhammen (voor en achterkant).
- Neem een ruime pan en smelt er een klont boter in. Bak de boterhammen bruin aan beide zijden.
- Bestrooi de boterhammen tijdens het bakken met een beetje suiker zodat ze een beetje karameliseren.
- Verwarm 2 el chocopasta zodat deze vloeibaar wordt.
- Giet iets warme chocopasta over de wentelteefjes.
- Serveren met poedersuiker.
Succes!