Wentelteefjes met speculaas, banaan en chocolade

wentelteefjeslogoIngrediënten
voor 2 personen

6 plakken (oud) wit brood
8 speculaaskoekjes
1 banaan
2 eieren
10 cl melk
½ vanillestokje
boter
½ tl kaneelpoeder
suiker
chocopasta
poedersuiker

wenteling

Bereiding:

  • Klop de eieren samen met de melk en de kaneel los.
  • Snij een half vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit.
  • Roer deze door het mengsel.
  • Snij de korsten van de broodjes af.
  • Smeer de sneetjes brood aan 1 kant in met een beetje chocopasta.
  • Snij de banaan in dunne schijfjes en verdeel deze over 3 broodjes.
  • Verkruimel de speculaaskoekjes. ( fijn).
  • Strooi de helft van de speculaaskoekjes over de banaan.

wentelbrood

  • Bedek nu de broodjes met de blanco boterham.
  • Druk stevig aan.
  • Verkruimel de speculaasje. (bv. in plastic zak en sla er met de achterkant van een steelpan op).

wentelspeculaas

  • Leg de boterhammen in een ruime ovenschaal.
  • Haal de boterhammen door het eimengsel.
  • Strooi nu de helft van de verkruimelde speculaas over de boterhammen (voor en achterkant).

wenteldip

  • Neem een ruime pan en smelt er een klont boter in. Bak de boterhammen bruin aan beide zijden.
  • Bestrooi de boterhammen tijdens het bakken met een beetje suiker zodat ze een beetje karameliseren.
  • Verwarm 2 el chocopasta zodat deze vloeibaar wordt.
  • Giet iets warme chocopasta over de wentelteefjes.
  • Serveren met poedersuiker.

Succes!

wentelteefjeslogo

%d bloggers liken dit: