Zalm Frittata
Ingrediënten voor 4 personen:
1 rode ui.in ringen gesneden
200 g verse spinazie
6 eieren
2 bos-uitjes, in ringetjes gesneden
200 g gerookte zalm
125 g mozzarella, fijngesneden
3 el Parmezaanse kaas
olijf olie
peper
zout
Bereiding:
- Spreid de ui ringen op een ingevette bakplaat, kwast ze in met een beetje olie.
- Gril de ui ringen 2-3 minuten, keer ze om kwast ze wederom in en nogmaals 2-3 min. grillen.
- Haal de ringen uit de grill en zet ze weg.
- Verwarm de oven voor op 200 ̊C
- Blancheer de verse spinazie ong. 30 sec.
- Knijp de spinazie goed uit.
- Kluts de eieren.
- Meng de mozzarella en de bosui-ringetjes door het ei.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Vet een ronde bakvorm in.
- Leg onderop de gegrilde ui ringen.
- Daarna de helft van het eimengsel.
- Verdeel de spinazie en de zalm over het ei.
- Bedekt het geheel met het overgebleven eimengsel.
- Bestrooi het met de Parmezaanse kaas.
- Zet het blik 20-25 min. in de oven tot de frittata van binnen gaar is.
Succes!