Zalm Frittata

zalm met ei1gif
Zalm Frittata

Ingrediënten voor 4 personen:

1 rode ui.in ringen gesneden
200 g verse spinazie
6 eieren
2 bos-uitjes, in ringetjes gesneden
200 g gerookte zalm
125 g mozzarella, fijngesneden
3 el Parmezaanse kaas
olijf olie
peper
zout

Bereiding:

  • Spreid de ui ringen op een ingevette bakplaat, kwast ze in met een beetje olie.
  • Gril de ui ringen 2-3 minuten, keer ze om kwast ze wederom in en nogmaals 2-3 min. grillen.

IMG_3616

  • Haal de ringen uit de grill en zet ze weg.
  • Verwarm de oven voor op 200 ̊C
  • Blancheer de verse spinazie ong. 30 sec.
  • Knijp de spinazie goed uit.

IMG_3617

  • Kluts de eieren.
  • Meng de mozzarella en de bosui-ringetjes door het ei.

IMG_3619

  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Vet een ronde bakvorm in.
  • Leg onderop de gegrilde ui ringen.
  • Daarna de helft van het eimengsel.
  • Verdeel de spinazie en de zalm over het ei.

IMG_3620

  • Bedekt het geheel met het overgebleven eimengsel.
  • Bestrooi het met de Parmezaanse kaas.
  • Zet het blik 20-25 min. in de oven tot de frittata van binnen gaar is.

Succes!

zalm met ei1gif

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: