Zalm Frittata

zalm met ei1gif
Zalm Frittata

Ingrediënten voor 4 personen:

1 rode ui.in ringen gesneden
200 g verse spinazie
6 eieren
2 bos-uitjes, in ringetjes gesneden
200 g gerookte zalm
125 g mozzarella, fijngesneden
3 el Parmezaanse kaas
olijf olie
peper
zout

Bereiding:

  • Spreid de ui ringen op een ingevette bakplaat, kwast ze in met een beetje olie.
  • Gril de ui ringen 2-3 minuten, keer ze om kwast ze wederom in en nogmaals 2-3 min. grillen.

IMG_3616

  • Haal de ringen uit de grill en zet ze weg.
  • Verwarm de oven voor op 200 ̊C
  • Blancheer de verse spinazie ong. 30 sec.
  • Knijp de spinazie goed uit.

IMG_3617

  • Kluts de eieren.
  • Meng de mozzarella en de bosui-ringetjes door het ei.

IMG_3619

  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Vet een ronde bakvorm in.
  • Leg onderop de gegrilde ui ringen.
  • Daarna de helft van het eimengsel.
  • Verdeel de spinazie en de zalm over het ei.

IMG_3620

  • Bedekt het geheel met het overgebleven eimengsel.
  • Bestrooi het met de Parmezaanse kaas.
  • Zet het blik 20-25 min. in de oven tot de frittata van binnen gaar is.

Succes!

zalm met ei1gif

2 Comments

Laat een reactie achter op Mieneke Reactie annuleren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: