Pappardelle met Spaans stoofvlees.

Spaanse smoor gif
Ingrediënten voor 4 personen:

1 k stoofvlees, in blokjes gesneden
1 el bloem
400 g Amsterdamse uien, uitgelekt.
200 ml rode wijn
100 ml water
geroosterde paprikapoeder (pimenton de la vera)
1 blik tomatenblokjes met sap ( 400 ml)
2 laurierblaadjes
4 teentjes knoflook fijn gehakt
1 bos  gehakte peterselie.
zout en peper
1 rood pepertje  (hoeft niet)
Parmesaanse kaas
3 grote tomaten

IMG_4936

Bereiding:

  • Giet een scheutje olie in de pan.
  • Meng de vleesblokjes met 2 tl paprikapoeder en de bloem.
  • Schroei het vlees aan alle kanten mooi dicht.
  • Schep het vlees uit de pan.
  • In dezelfde pan giet je wederom een scheutje olie en fruit hierin het knoflook.
  • Schep hierbij de Amsterdamse uien.
  • Voeg evt. een gesnipperd pepertje toe ( hoeft niet).
  • Strooi nog 1 tl paprikapoeder over het geheel en bak een minuut goed door.
  • Schep het vlees terug in de pan de wijn, water en met de tomatenblokjes op sap.
  • Laat het geheel 5 minuten door pruttelen.
  • Voeg nu de wijn en de laurierblaadjes toe.
  • Laat het geheel op een lag pitje 60 minuten stoven.
  • Voeg nu ¾ deel van de peterselie toe en laat nog 1 ½ uur stoven.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snij de tomaten in blokjes.
  • Vlak voor het opdienen de rest van de peterselie door het stoofvlees met de blokjes tomaat.

Je kan natuurlijk het stoofvlees ook in de oven bereiden. 180 ̊C 2 ½ uur

IMG_4943

Dien op met bv. Witte rijst of een pasta, bv pappardelle en bestrooi met Parmezaanse kaas

Succes!

%d bloggers liken dit: