Ingrediënten voor 4 personen:
1 k stoofvlees, in blokjes gesneden
1 el bloem
400 g Amsterdamse uien, uitgelekt.
200 ml rode wijn
100 ml water
geroosterde paprikapoeder (pimenton de la vera)
1 blik tomatenblokjes met sap ( 400 ml)
2 laurierblaadjes
4 teentjes knoflook fijn gehakt
1 bos gehakte peterselie.
zout en peper
1 rood pepertje (hoeft niet)
Parmesaanse kaas
3 grote tomaten
Bereiding:
- Giet een scheutje olie in de pan.
- Meng de vleesblokjes met 2 tl paprikapoeder en de bloem.
- Schroei het vlees aan alle kanten mooi dicht.
- Schep het vlees uit de pan.
- In dezelfde pan giet je wederom een scheutje olie en fruit hierin het knoflook.
- Schep hierbij de Amsterdamse uien.
- Voeg evt. een gesnipperd pepertje toe ( hoeft niet).
- Strooi nog 1 tl paprikapoeder over het geheel en bak een minuut goed door.
- Schep het vlees terug in de pan de wijn, water en met de tomatenblokjes op sap.
- Laat het geheel 5 minuten door pruttelen.
- Voeg nu de wijn en de laurierblaadjes toe.
- Laat het geheel op een lag pitje 60 minuten stoven.
- Voeg nu ¾ deel van de peterselie toe en laat nog 1 ½ uur stoven.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de tomaten in blokjes.
- Vlak voor het opdienen de rest van de peterselie door het stoofvlees met de blokjes tomaat.
Je kan natuurlijk het stoofvlees ook in de oven bereiden. 180 ̊C 2 ½ uur
Dien op met bv. Witte rijst of een pasta, bv pappardelle en bestrooi met Parmezaanse kaas
Succes!