Pasta pesto di Belle

pasta pesto di Belle

Pasta pesto di Belle
Ingrediënten:

Voor de pestosaus zie: Pesto Genovese di Enrico
of wil je echt makkelijk dan:

1 potje pesto Genovese
250 g kastanje champignons
200 g ham reepjes
gerapte parrano kaas
20 zwarte olijven
2 bouillonblokjes groenten
2 kleine uien
2 knoflookteentjes
125 ml crème fraîche
2 geroosterde paprika’s

pap
verse kruiden: tijm, rozemarijn, salie, basilicum.
bosje rucola
500 g rigatoni pasta
Je kan natuurlijk ook andere pasta’s gebruiken zoals:

pastaaas

Bereiding:

  • Kook 1 1/2 l water.
  • Snipper de uien en knijp de knoflook door de pers.
  • Doe een flinke scheut olijfolie in de pan.
  • Fruit hierin de uitjes en de knoflook.
  • Snijd de champignons in stukjes en voeg deze toe.
  • 5 minuten doorbakken.

pp in pan

    • Voeg nu de ham reepjes toe.
    • 5 minuten doorbakken.
    • In de tussentijd is het water gekookt en voeg je hierbij de 2 bouillonblokjes en wat blaadjes van de kruiden.
    • Voeg de pasta toe en kijk op het pak hoe lang deze moet koken.
    • Maak de pesto zie recept: Pesto Genovese di Enrico.
    • Maar wil je echt makkelijk dan kan je ook een potje pesta Genovese halen ( is echt wel minder lekker maar is een mogelijkheid).
  • Vermeng de pesto met de crème fraîche.

pesto met creme fraiche

  • Als de pasta klaar is giet je deze af.
  • Lekkere scheut olijfolie erdoor.
  • Meng nu alles lekker door elkaar.
  • Snijd de olijfjes in partjes.
  • Snijd 1 gegrilde paprika in reepjes.
  • Voeg deze toe.

Serveer met een beetje rucola en geraspte parrano.

Succes!

 

One thought on “Pasta pesto di Belle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: