Pasta pesto di Belle
Ingrediënten:
Voor de pestosaus zie: Pesto Genovese di Enrico
of wil je echt makkelijk dan:
1 potje pesto Genovese
250 g kastanje champignons
200 g ham reepjes
gerapte parrano kaas
20 zwarte olijven
2 bouillonblokjes groenten
2 kleine uien
2 knoflookteentjes
125 ml crème fraîche
2 geroosterde paprika’s
verse kruiden: tijm, rozemarijn, salie, basilicum.
bosje rucola
500 g rigatoni pasta
Je kan natuurlijk ook andere pasta’s gebruiken zoals:
Bereiding:
- Kook 1 1/2 l water.
- Snipper de uien en knijp de knoflook door de pers.
- Doe een flinke scheut olijfolie in de pan.
- Fruit hierin de uitjes en de knoflook.
- Snijd de champignons in stukjes en voeg deze toe.
- 5 minuten doorbakken.
- Voeg nu de ham reepjes toe.
- 5 minuten doorbakken.
- In de tussentijd is het water gekookt en voeg je hierbij de 2 bouillonblokjes en wat blaadjes van de kruiden.
- Voeg de pasta toe en kijk op het pak hoe lang deze moet koken.
- Maak de pesto zie recept: Pesto Genovese di Enrico.
- Maar wil je echt makkelijk dan kan je ook een potje pesta Genovese halen ( is echt wel minder lekker maar is een mogelijkheid).
- Vermeng de pesto met de crème fraîche.
- Als de pasta klaar is giet je deze af.
- Lekkere scheut olijfolie erdoor.
- Meng nu alles lekker door elkaar.
- Snijd de olijfjes in partjes.
- Snijd 1 gegrilde paprika in reepjes.
- Voeg deze toe.
Serveer met een beetje rucola en geraspte parrano.
Succes!