Pasta pesto di Belle

pasta pesto di Belle

Pasta pesto di Belle
Ingrediënten:

Voor de pestosaus zie: Pesto Genovese di Enrico
of wil je echt makkelijk dan:

1 potje pesto Genovese
250 g kastanje champignons
200 g ham reepjes
gerapte parrano kaas
20 zwarte olijven
2 bouillonblokjes groenten
2 kleine uien
2 knoflookteentjes
125 ml crème fraîche
2 geroosterde paprika’s

pap
verse kruiden: tijm, rozemarijn, salie, basilicum.
bosje rucola
500 g rigatoni pasta
Je kan natuurlijk ook andere pasta’s gebruiken zoals:

pastaaas

Bereiding:

  • Kook 1 1/2 l water.
  • Snipper de uien en knijp de knoflook door de pers.
  • Doe een flinke scheut olijfolie in de pan.
  • Fruit hierin de uitjes en de knoflook.
  • Snijd de champignons in stukjes en voeg deze toe.
  • 5 minuten doorbakken.

pp in pan

    • Voeg nu de ham reepjes toe.
    • 5 minuten doorbakken.
    • In de tussentijd is het water gekookt en voeg je hierbij de 2 bouillonblokjes en wat blaadjes van de kruiden.
    • Voeg de pasta toe en kijk op het pak hoe lang deze moet koken.
    • Maak de pesto zie recept: Pesto Genovese di Enrico.
    • Maar wil je echt makkelijk dan kan je ook een potje pesta Genovese halen ( is echt wel minder lekker maar is een mogelijkheid).
  • Vermeng de pesto met de crème fraîche.

pesto met creme fraiche

  • Als de pasta klaar is giet je deze af.
  • Lekkere scheut olijfolie erdoor.
  • Meng nu alles lekker door elkaar.
  • Snijd de olijfjes in partjes.
  • Snijd 1 gegrilde paprika in reepjes.
  • Voeg deze toe.

Serveer met een beetje rucola en geraspte parrano.

Succes!

 

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?