Plaatpizza met bladerdeeg

plaatpizza

Plaatpizza
4 personen

Ingrediënten:

10 plakjes bladerdeeg
1 zakje 70g Parmezaanse geraspte kaas
15 ml rode wijn
25 gram bruchetta kruiden
70 g tomatenpuree ( klein blikje)
1 zoete paprika
2 teentjes knoflook
150 g gorgonzola
bakje champignons
70 g groene olijven zonder pit
125 g mozzarella
1 rettich
2 tomaten
2 uien
200 g salami
70 g Parmaham
rucola

Plaatpizza met bladerdeeg

Bereiding:

  • Allereerst de mozzarella laten uitlekken ( liefst zelfs een paar uur van tevoren. Doe je dit niet dan is de kans groot dat de pizza nat blijft).
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Plakjes bladerdeeg naast elkaar leggen, elkaar ca. 0,5 cm overlappend.
  • Deegranden goed vastdrukken bijv. met een vork.
  • In een bakje de rode wijn met de Bruchetta mengen.
  • Na 10 minuten voeg je de tomatenpuree en geperste knoflook toe.
  • Strijk nu het mengsel met een pannenlikker op het bladerdeeg.
  • Strooi de helft van de Parmezaanse kaas over het geheel.
  • Nu kunnen we gaan beleggen.
  • We beginnen met de salami.
  • Vervolgens de Parmaham.
  • Plakjes tomaat.
  • In kleine blokjes gesneden gorgonzola.
  • Plakjes champignons.
  • In reepjes ( met de kaasschaaf) gesneden rettich.
  • Ui ringen.
  • In kleine blokjes gesneden mozzarella.
  • Strooi nu de rest van de Parmezaanse kaas over het geheel.
  • Maak het geheel af met groene olijven.

Plaatpizza met bladerdeeg in oven

  • De pizza gaar bakken ong. 25 minuten op 200 °C.
  • Serveren met een beetje rucola.

Succes!

plaatpizza

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?