Plaatpizza
4 personen
Ingrediënten:
10 plakjes bladerdeeg
1 zakje 70g Parmezaanse geraspte kaas
15 ml rode wijn
25 gram bruchetta kruiden
70 g tomatenpuree ( klein blikje)
1 zoete paprika
2 teentjes knoflook
150 g gorgonzola
bakje champignons
70 g groene olijven zonder pit
125 g mozzarella
1 rettich
2 tomaten
2 uien
200 g salami
70 g Parmaham
rucola
Bereiding:
- Allereerst de mozzarella laten uitlekken ( liefst zelfs een paar uur van tevoren. Doe je dit niet dan is de kans groot dat de pizza nat blijft).
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Bakplaat bekleden met bakpapier.
- Plakjes bladerdeeg naast elkaar leggen, elkaar ca. 0,5 cm overlappend.
- Deegranden goed vastdrukken bijv. met een vork.
- In een bakje de rode wijn met de Bruchetta mengen.
- Na 10 minuten voeg je de tomatenpuree en geperste knoflook toe.
- Strijk nu het mengsel met een pannenlikker op het bladerdeeg.
- Strooi de helft van de Parmezaanse kaas over het geheel.
- Nu kunnen we gaan beleggen.
- We beginnen met de salami.
- Vervolgens de Parmaham.
- Plakjes tomaat.
- In kleine blokjes gesneden gorgonzola.
- Plakjes champignons.
- In reepjes ( met de kaasschaaf) gesneden rettich.
- Ui ringen.
- In kleine blokjes gesneden mozzarella.
- Strooi nu de rest van de Parmezaanse kaas over het geheel.
- Maak het geheel af met groene olijven.
- De pizza gaar bakken ong. 25 minuten op 200 °C.
- Serveren met een beetje rucola.
Succes!