Romige risotto met broccoli en varkenshaas

 

romige risotto met brocoli en varkenshaas

Romige risotto met broccoli en varkenshaas
4 personen

Ingrediënten:

2 grote varkenshaasjes
150 gr Parmaham
1 ui
1 teentje knoflook
1 broccoli roosjes
300 gram risottorijst
mespuntje saffraan
peper en zout
6 dl kippenbouillon
1 dl witte wijn
60 gram Parmezaanse kaas
scheutje room
bieslook

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 160ºC
  • Kruid de varkenshaasjes met peper en zout.
  • Omwikkel ze met Parmaham.

image

  • Leg ze in een ovenvaste schaal in de oven op.
  • Steek er een kerntemperatuur in, bij 68ºC zijn ze van binnen lekker rosé.
  • Snipper het uitje en pers de knoflook uit.
  • Scheutje olijfolie in de pan en fruit het uitje met de knoflook aan.
  • Voeg nu de rijst en de saffraan toe.
  • Even goed omscheppen 3 minuten.
  • Verwarm de bouillon met de wijn en voeg deze beetje bij beetje toe aan de rijst.
  • Roer tot de bouillon is opgenomen.
  • Voeg pas een nieuwe lepel toe als het vocht van de vorige is opgenomen
  • Voeg bij de laatste schep bouillon de broccoliroosjes toe.
  • Als de rijst gaar is voeg je de Parmezaanse kaas door de risotto met een scheutje room.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat je de pan, zo’n 5 minuten afgedekt rusten. (Gas uit).

image

  • Snijd de varkenshaas in stukjes.
  • Leg een lekkere grote schep risotto op een bord, plakjes varkenshaas erop en iets gesnipperde bieslook.

risotto2

Succes!

 

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?