Romige risotto met broccoli en varkenshaas

 

romige risotto met brocoli en varkenshaas

Romige risotto met broccoli en varkenshaas
4 personen

Ingrediënten:

2 grote varkenshaasjes
150 gr Parmaham
1 ui
1 teentje knoflook
1 broccoli roosjes
300 gram risottorijst
mespuntje saffraan
peper en zout
6 dl kippenbouillon
1 dl witte wijn
60 gram Parmezaanse kaas
scheutje room
bieslook

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 160ºC
  • Kruid de varkenshaasjes met peper en zout.
  • Omwikkel ze met Parmaham.

image

  • Leg ze in een ovenvaste schaal in de oven op.
  • Steek er een kerntemperatuur in, bij 68ºC zijn ze van binnen lekker rosé.
  • Snipper het uitje en pers de knoflook uit.
  • Scheutje olijfolie in de pan en fruit het uitje met de knoflook aan.
  • Voeg nu de rijst en de saffraan toe.
  • Even goed omscheppen 3 minuten.
  • Verwarm de bouillon met de wijn en voeg deze beetje bij beetje toe aan de rijst.
  • Roer tot de bouillon is opgenomen.
  • Voeg pas een nieuwe lepel toe als het vocht van de vorige is opgenomen
  • Voeg bij de laatste schep bouillon de broccoliroosjes toe.
  • Als de rijst gaar is voeg je de Parmezaanse kaas door de risotto met een scheutje room.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat je de pan, zo’n 5 minuten afgedekt rusten. (Gas uit).

image

  • Snijd de varkenshaas in stukjes.
  • Leg een lekkere grote schep risotto op een bord, plakjes varkenshaas erop en iets gesnipperde bieslook.

risotto2

Succes!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: