Romige risotto met broccoli en varkenshaas
4 personen
Ingrediënten:
2 grote varkenshaasjes
150 gr Parmaham
1 ui
1 teentje knoflook
1 broccoli roosjes
300 gram risottorijst
mespuntje saffraan
peper en zout
6 dl kippenbouillon
1 dl witte wijn
60 gram Parmezaanse kaas
scheutje room
bieslook
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160ºC
- Kruid de varkenshaasjes met peper en zout.
- Omwikkel ze met Parmaham.
- Leg ze in een ovenvaste schaal in de oven op.
- Steek er een kerntemperatuur in, bij 68ºC zijn ze van binnen lekker rosé.
- Snipper het uitje en pers de knoflook uit.
- Scheutje olijfolie in de pan en fruit het uitje met de knoflook aan.
- Voeg nu de rijst en de saffraan toe.
- Even goed omscheppen 3 minuten.
- Verwarm de bouillon met de wijn en voeg deze beetje bij beetje toe aan de rijst.
- Roer tot de bouillon is opgenomen.
- Voeg pas een nieuwe lepel toe als het vocht van de vorige is opgenomen
- Voeg bij de laatste schep bouillon de broccoliroosjes toe.
- Als de rijst gaar is voeg je de Parmezaanse kaas door de risotto met een scheutje room.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Laat je de pan, zo’n 5 minuten afgedekt rusten. (Gas uit).
- Snijd de varkenshaas in stukjes.
- Leg een lekkere grote schep risotto op een bord, plakjes varkenshaas erop en iets gesnipperde bieslook.
Succes!