Tagliatelle met Italiaans stoofvlees
Voor 4 personen
Ingrediënten:
700 g runder riblappen
2 el olijfolie
100 g spekblokjes
1 ui
1 punt paprika
2 el balsamico azijn
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
1 grote of 2 kleine winterwortels
1 el Italiaanse kruiden ( of vers gesneden basilicum, oregano, tijm en rozemarijn)
1 blik 400 g gepelde tomaten in blokjes
1 klein flesje rode wijn ( geen zoete)
½ l groentebouillon
1 bakje kastanje champignons
2 el bloem
zout
peper
klein blikje tomaten puree
100 g Parmezaanse kaas
evt. maïzena of allesbinder
tagliatelle
Bereiding:
- Snijd de runder riblappen in blokjes ( dobbelsteen).
- Giet een scheutje olijfolie in de pan en schoei het vlees dicht.
- Ondertussen snipper je de uien en pers je de knoflook.
- Je hebt genoeg tijd om de rest van de groenten te snijden.
- De champignons afborstelen en door midden snijden als ze te groot zijn
- Als het vlees is dichtgeschoeid schep je het vlees in een vergiet.
- Bak de uien en de knoflook met een scheutje olie glazig.
- Voeg nu alle gesneden groenten erbij en bak 3 minuten op hoog vuur (wel blijven omscheppen).
- Schep het vlees bij de groenten en strooi 2 el bloem over het geheel.
- 2 minuten op laag vuur doorbakken ( wel blijven omscheppen).
- Voeg je gepelde tomaten, rode wijn, balsamico en de bouillon toe.
- Breng het geheel aan de kook.
- Zodra het geheel kookt zet je het gas laag, deksel op de pan de tomatenpuree toevoegen en lekker laten pruttelen.
- Zodra het vlees zacht is en bijna uit elkaar valt, meng je 3/4 zakje geraspte kaas toe.
- Nog even 5 minuten door pruttelen en deze heerlijke saus is klaar.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Vind je de saus nog iets te dun? Verdik het dan met allesbinder of maïzena.
- Lekker bij tagliatelle of een pasta naar eigen wens.
- Serveer met Parmezaanse kaas een paar gesneden cherrytomaatje en gesneden lente-uitje.
Succes!