Tagliatelle tricolore met garnalen, zalm en gorgonzola
voor 4 personen
300 g gekleurde tagliatelle
1 ui
2 el olijfolie
200 ml crème fraîche
25 g gesnipperde bieslook
250 g zalmsnippers
200 g grote garnalen
handje vol zwarte olijven
100 g gorgonzola in stukjes
200 g peultjes in ruitjes gesneden
pijnboompitten
sla
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snipper ondertussen de ui.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min.
- Snijd de peultjes in ruitjes en blancheer deze kort 3/4 min.
- Voeg de garnalen en 10, in plakjes gesneden olijf, toe en bak deze 2/3 minuten mee.
- Laat de peultjes uitlekken en voeg toe aan de ui en de garnalen. Bak 3 min mee.
- Voeg nu de crème fraîche en de gorgonzola toe.
- Laat het geheel in elkaar over smelten. 2 min.
- Voeg als allerlaatste de zalmsnippers en de bieslook toe.
- 1 min. laten pruttelen
- Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erop.
- Serveer met een beetje bieslook ,olijven, schepje pijnboompitten en een beetje sla.
Succes!