Pittige chocolademelk met boerenjongens
Voor 4 glazen
Ingrediënten:
500 ml volle melk
4 kruidnagels
1/2 rode peper
cacaopoeder
2 anijssterren
Boerenjongens op brandewijn
slagroom
suiker
4 kardemom peulen
5 kaneelstokjes
4 glazen
4 pecannootjes
suiker
Bereiding:
- Snij het pepertje door de midden, verwijder de zaadlijsten.
- Vermeng de melk met de cacao en suiker ( zoals je normaal chocolademelk maakt).
- Breng dit aan de kook met 1 kaneelstokje, de kardemompeulen, de anijssterretjes en de kruidnagels.
- Laat het geheel 5 min. zachtjes doorkoken. ( let op dat het niet overkookt).
- Na 5 min. zet je het gas uit en laat het geheel een half uurtje staan om verder in te trekken.
- Klop de slagroom met suiker zoals je gewend bent.
- Hak de peacan nootjes fijn.
Serveren:
- Zeef de melk en warm deze weer op.
- 2 el brandewijn van de boerenjongens in elk glas.
- Giet hier de chocolademelk op.
- Een lekkere dot slagroom.
- Steek in elk glas een kaneelstokje.
- Lekkere schep rozijnen van de boerenjongens op de slagroom.
- Bestuif het geheel met cacao en gehakte peacannoten.
- En voor de decoratie een sliertje peper ( kijk uit met opeten!!!!)
Succes!