Glasnoedel salade met garnalen
salade voor 4 personen
Ingrediënten:
200 g glasnoedels of rijstvermicelli
500 g rauwe garnalen, schoongemaakt met staartjes
50 g taugé
½ komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij in dunne stokjes
2 handen vol korianderblaadjes
50 g geroosterde sesamzaadjes
50 g gehakte en geroosterde ongezouten pinda’s
Dressing:
2 el pindaolie
3 el limoensap
2 el vissaus
2 kleine rode pepers, zeer fijn gesneden zonder zaadlijsten
2 tenen knoflook, geperst
1 el palmsuiker
125 ml rijstazijn ( mirin)
½ kleine rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in dunne reepjes.
peper
zout
Bereiding:
- Laat de glasnoedels 10 min. wellen in gekookt water.
- Laat ze daarna uitlekken en spoel ze af onder de koude kraan.
- Laat hierna weer uitlekken en snij de noedels in kleinere stukken.
- Bak de garnalen met een beetje olie en 1 geperste knoflook in een pan, totdat deze niet meer doorschijnend zijn.
- Meng de garnalen met de noedels, paprika, komkommer de taugé en de koriander.
Maak nu de dressing:
- Breng de azijn, knoflook en de suiker aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat ong. 3 min. iets inkoken.
- Haal de pan van het vuur, meng de chilipepertjes, de vissaus en het limoensap door de dressing.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Schep de dressing goed door de salade.
- Top het geheel af met geroosterde pinda’s en geroosterde sesamzaadjes.
Succes!