Spinaziesalade met pasta en wilde zalm.
Ingrediënten voor 6 personen:
Maaltijdsalade
200 g schoongemaakte bladspinazie
100 g gekiemde peulvruchten ( AH)
1 blikje (213g) wilde rode zalm op water (John West), uitgelekt
100 g verse pasta ( bv spaghetti al basilico)
100 g zongedroogde tomaatjes
50 g feta kaas, in blokjes gesneden
50 g olijven, in partjes gesneden
2 el Parmezaanse kaas
1 avocado, ontpit, geschild en in partjes gesneden
3 el gehakte walnoten
1 kleine rode biet, geschild en in kleine stukjes gesneden
Dressing:
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamico azijn
1 eetlepel honing
1 theelepel mosterd
2 el water
peper
zout
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar.
- Breng op smaak met peper en zout.
- zet weg.
- Kook de pasta volgen beschrijving en laat afkoelen.
- Meng alle ingrediënten door elkaar.
- Schep de pasta door de salade.
- Besprenkel de salade met de gehakte walnoten.
Succes!