Pecan, pruimensalade met gorgonzola en blauwe bessen dressing

peacansalade
Ingrediënten voor 2 personen

5 rijpe pruimen
100 g spek reepjes
50 g pecannoten ongezouten
100 g blauwe bessen
1 zakje gemengde sla (rucola/veldsla)  0ng. 150 g
3 el honing
3 el olijf olie
1 el balsamico azijn
1 tl citroensap

img_3886

Bereiding:

  • Bak de spekjes uit en leg deze weg
  • Ontpit de pruimen en snij deze in partjes

Dressing:

  • Pureer 50 g blauwe bessen met de honing, het citroensap en de balsamico met een staafmixer
  • Giet hier voorzichtig de olijfolie door.
  • Verdeel de sla over 2 borden.
  • Leg hierop pruimenpartjes.
  • Verdeel de pecannoten, gorgonzola,specreepjes en de rest van de blauwe bessen over de borden.
  • Giet de dressing ruim over de salade.
  • Gelijk opdienen.

Succes!

img_3878

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: