Ingrediënten:
1 blikje sardientjes op olie
1 teentje knoflook
2 stengels lente-ui
1 el kappertjes
½ tl mosterd
½ tl paprika poeder
peper
zout
1 el roomboter
bieslook, geknipt
sla naar keuze of een stokbroodje
Bereiding:
- Pureer het blikjes sardines op olijfolie met het knoflook, roomboter, mosterd, kappertjes, lente-ui en de paprikapoeder.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de paté tenminste 1 uur in de koelkast.
- Rol kleine balletjes van de paté Ø2 cm.
- Rol de balletjes door de geknipte bieslook.
- Maak een bord op met sla en leg hierin 3 tot 4 bolletjes.
- Giet een lekkere dressing over de salade. Bijvoorbeeld een mieriksworteldressing.
Succes!
Ps. deze paté is ook heerlijk op een stokbroodje