Ingrediënten voor 4 personen:
130 ml yoghurt
1 el mierikswortelsaus uit potje
2 el citroensap
3 el room
2 tenen knoflook- of 1 grote
paar druppels tabasco
1 avocado
200 g verse sperziebonen
250 g biefstuk
1 rode ui
olijfolie
200 g gewassen verse spinazie
100 g waterkers, alleen de blaadjes.
150 g zongedroogde tomaatjes
sesamzaadjes
Mieriksworteldressing:
- Meng de mierikswortelsaus, citroensap, room, uitgeperste knoflook en tabasco door elkaar.
- Met een staafmixer meng je hier een halve avocado door.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Zet de saus afgedekt weg in de koelkast.
Salade:
- Breng je afgepelde sperziebonen aan de kook met een beetje zout. Kook ze beetgaar.
- Laat de sperziebonen uitlekken.
- Verwarm ondertussen de bakplaat of pan.
- Bestrijk de biefstuk met olie en bak de biefstuk 2 tot 5 min. aan elke kant.
- Neem het vlees uit de pan, bestrooi het vlees met een snufje zout en peper en dek deze af met aluminiumfolie.
- Hussel de spinazie, waterkers, en de tomaten door elkaar.
- Snij het vlees tegen de draad in in dunne plakjes.
- Snij de ui in ringen en de overgebleven avocado in dunne plakjes.
- Verdeel de sla over de borden, verdeel hierover de sperziebonen.
- Verdeel de gesneden biefstuk over de borden met daarop de gesneden ui en avocado.
- Sprenkel de dressing over de salade met sesamzaadjes.
Succes!