Salade met biefstuk, spinazie, waterkers en romige mieriksworteldressing

salade mierikswortelgif
Ingrediënten voor 4 personen:

130 ml yoghurt
1 el mierikswortelsaus uit potje
2 el citroensap
3 el room
2 tenen knoflook- of 1 grote
paar druppels tabasco
1 avocado
200 g verse sperziebonen
250 g biefstuk
1 rode ui
olijfolie
200 g gewassen verse spinazie
100 g waterkers, alleen de blaadjes.
150 g zongedroogde tomaatjes
sesamzaadjes

IMG_3546

Mieriksworteldressing:

    • Meng de mierikswortelsaus, citroensap, room, uitgeperste knoflook en tabasco door elkaar.
    • Met een staafmixer meng je hier een halve avocado door.
    • Breng op smaak met peper en zout.
    • Zet de saus afgedekt weg in de koelkast.

Salade:

    • Breng je afgepelde sperziebonen aan de kook met een beetje zout. Kook ze beetgaar.
    • Laat de sperziebonen uitlekken.
    • Verwarm ondertussen de bakplaat of pan.
    • Bestrijk de biefstuk met olie en bak de biefstuk 2 tot 5 min. aan elke kant.

IMG_3549

    • Neem het vlees uit de pan, bestrooi het vlees met een snufje zout en peper en dek deze af met aluminiumfolie.
    • Hussel de spinazie, waterkers, en de tomaten door elkaar.
    • Snij het vlees tegen de draad in in dunne plakjes.
    • Snij de ui in ringen en de overgebleven avocado in dunne plakjes.
    • Verdeel de sla over de borden, verdeel hierover de sperziebonen.
    • Verdeel de gesneden biefstuk over de borden met daarop de gesneden ui en avocado.
    • Sprenkel de dressing over de salade met sesamzaadjes.

Succes!

IMG_3550

%d bloggers liken dit: