Ingrediënten voor 2 personen:
100 g peultjes
bakje kiemgroenten
2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
200 g cantharellen
100 g shiitakes
2 tonijn steaks 125 g per stuk
150 g gemengde salade
Shichimi tōgarashi kruiden Jonnie Boer
1 teentje knoflook
zout
½ rode peper
Oosterse salade dressing:
2 el sojasaus
sap van 1 limoen
1 el donkere basterdsuiker
1 teentje knoflook
zout
1 tl gemberwortel
1 tl sesamolie
1 el mirin
Bereiding:
- Was de peultjes en snijd deze in kleine ruitjes.
- Kook de peultjes beetgaar.
- Maak allereerst de dressing.
- Voeg alle ingrediënten van de dressing in een kom en mix deze met een staafmixer door elkaar.
- Zet de dressing weg.
- Bestrooi de tonijnsteaks aan beide kanten met een klein beetje Shichimi tōgarashi kruiden. Ong. ½ tl.
- Bak de tonijnsteaks 3 minuten op zacht vuurtje en draai om nog 2 minuten rosé bakken.
- Haal de steaks uit de pan en leg deze afgedekt weg.
- In dezelfde pan fruit je het geperste knoflook.
- Bak hierin de paddenstoelen met 1 tl Shichimi tōgarashi kruiden op hoog vuur gaar.
- Breng op smaak met een snufje zout.
- Meng de gemengde salade met de dressing.
- Leg hierop de peultjes en daar op de tonijnsteak.
- Verdeel de warme paddenstoelen over de tonijn.
Succes!