Tonijn/paddenstoelen salade met Shichimi tōgarashi

Shichimi togarashi salade gif
Ingrediënten voor 2 personen:

100 g peultjes
bakje kiemgroenten
2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
200 g cantharellen
100 g shiitakes
2 tonijn steaks 125 g per stuk
150 g gemengde salade
Shichimi tōgarashi kruiden Jonnie Boer
1 teentje knoflook
zout
½ rode peper

Oosterse salade dressing:

2 el sojasaus
sap van 1 limoen
1 el donkere basterdsuiker
1 teentje knoflook
zout
1 tl gemberwortel
1 tl sesamolie
1 el mirin

IMG_3785

Bereiding:

  • Was de peultjes en snijd deze in kleine ruitjes.
  • Kook de peultjes beetgaar.
  • Maak allereerst de dressing.
  • Voeg alle ingrediënten van de dressing in een kom en mix deze met een staafmixer door elkaar.
  • Zet de dressing weg.
  • Bestrooi de tonijnsteaks aan beide kanten met een klein beetje Shichimi tōgarashi kruiden. Ong. ½ tl.
  • Bak de tonijnsteaks 3 minuten op zacht vuurtje en draai om nog 2 minuten rosé bakken.

IMG_3786

  • Haal de steaks uit de pan en leg deze afgedekt weg.
  • In dezelfde pan fruit je het geperste knoflook.
  • Bak hierin de paddenstoelen met 1 tl Shichimi tōgarashi kruiden op hoog vuur gaar.
  • Breng op smaak met een snufje zout.
  • Meng de gemengde salade met de dressing.

IMG_3787

  • Leg hierop de peultjes en daar op de tonijnsteak.
  • Verdeel de warme paddenstoelen over de tonijn.

Succes!

IMG_3790

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: