Aspergesoep met garnalen en kaas

aspergesoepgifIngrediënten:
voor 2 personen
de schillen uiteinden van witte asperges
2 of 3 verse asperges ( ook geschild en in stukken gesneden)
1 l groentebouillon
een paar plakjes Serrano ham ham
1 el bloem
1 sjalotjes
1 knoflookteentjes
gepelde garnalen
2 eieren
2 plakken cheddar kaas
verse peterselie
75 ml room
50 ml  witte droge wijn
peper/zout

Bereiding:

  • Gril  de Serrano ham op een bak papier knapperig krokant.
  • Hak de sjalotjes en de knoflook teentjes fijn en fruit deze samen met de schillen en de harde stukken  in een soeppan.

ap1

  • Laat 10 minuten zachtjes door smoren.
  • Schep 1 el bloem door het geheel en roer goed door.
  • pureer dan het geheel met de staafmixer zeer fijn.

aap1

  • Giet de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Haal de soep door een vergiet.
  • Breng het geheel weer aan tegen de kook aan.
  • Snijd de rest van de asperges in stukken van ca 3 cm.
  • De topjes even apart houden.
  • Voeg de grote stukken toe aan de  bouillon met de witte wijn en breng weer tegen de kook aan.
  • laat het geheel zachtjes 5 min. koken en voeg dan de topjes en de garnalen toe.
  • Voeg nu de room toe.
  • nog ong. 1-2 min. meekoken. ( zachtjes)
  • Snijd de eieren in stukjes en voeg deze samen met de peterselie toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Opdienen met een plakje cheddar kaas erop en de krokante Serrano ham.
Succes!
aspergesoepgif

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?