Aspergesoep met garnalen en kaas

aspergesoepgifIngrediënten:
voor 2 personen
de schillen uiteinden van witte asperges
2 of 3 verse asperges ( ook geschild en in stukken gesneden)
1 l groentebouillon
een paar plakjes Serrano ham ham
1 el bloem
1 sjalotjes
1 knoflookteentjes
gepelde garnalen
2 eieren
2 plakken cheddar kaas
verse peterselie
75 ml room
50 ml  witte droge wijn
peper/zout

Bereiding:

  • Gril  de Serrano ham op een bak papier knapperig krokant.
  • Hak de sjalotjes en de knoflook teentjes fijn en fruit deze samen met de schillen en de harde stukken  in een soeppan.

ap1

  • Laat 10 minuten zachtjes door smoren.
  • Schep 1 el bloem door het geheel en roer goed door.
  • pureer dan het geheel met de staafmixer zeer fijn.

aap1

  • Giet de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Haal de soep door een vergiet.
  • Breng het geheel weer aan tegen de kook aan.
  • Snijd de rest van de asperges in stukken van ca 3 cm.
  • De topjes even apart houden.
  • Voeg de grote stukken toe aan de  bouillon met de witte wijn en breng weer tegen de kook aan.
  • laat het geheel zachtjes 5 min. koken en voeg dan de topjes en de garnalen toe.
  • Voeg nu de room toe.
  • nog ong. 1-2 min. meekoken. ( zachtjes)
  • Snijd de eieren in stukjes en voeg deze samen met de peterselie toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Opdienen met een plakje cheddar kaas erop en de krokante Serrano ham.
Succes!
aspergesoepgif

1 reactie

  1. Pingback: Manlief wil niet wachten…aspergesoep! | www.smulboks.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: