Ingrediënten:
voor 2 personen
de schillen uiteinden van witte asperges
2 of 3 verse asperges ( ook geschild en in stukken gesneden)
1 l groentebouillon
een paar plakjes Serrano ham ham
1 el bloem
1 sjalotjes
1 knoflookteentjes
gepelde garnalen
2 eieren
2 plakken cheddar kaas
verse peterselie
75 ml room
50 ml witte droge wijn
peper/zout
Bereiding:
- Gril de Serrano ham op een bak papier knapperig krokant.
- Hak de sjalotjes en de knoflook teentjes fijn en fruit deze samen met de schillen en de harde stukken in een soeppan.
- Laat 10 minuten zachtjes door smoren.
- Schep 1 el bloem door het geheel en roer goed door.
- pureer dan het geheel met de staafmixer zeer fijn.
- Giet de bouillon toe en breng aan de kook.
- Haal de soep door een vergiet.
- Breng het geheel weer aan tegen de kook aan.
- Snijd de rest van de asperges in stukken van ca 3 cm.
- De topjes even apart houden.
- Voeg de grote stukken toe aan de bouillon met de witte wijn en breng weer tegen de kook aan.
- laat het geheel zachtjes 5 min. koken en voeg dan de topjes en de garnalen toe.
- Voeg nu de room toe.
- nog ong. 1-2 min. meekoken. ( zachtjes)
- Snijd de eieren in stukjes en voeg deze samen met de peterselie toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
Opdienen met een plakje cheddar kaas erop en de krokante Serrano ham.
Succes!