Boerenkoolsoep met chorizo en lima bonen

bloemkoolsoep

Boerenkoolsoep met chorizo en lima bonen
Maaltijdsoep

Ingrediënten:

1 rode puntpaprika
1 ui
2 tl paprikapoeder
4 rundvleesbouillonblokjes
2 l water
150 g chorizoworst (beleg)
1 rookworst
200 ml room
300 g verse gesneden boerenkool (gewassen)
blik lima bonen uitgelekt
scheutje olijfolie

Bereiding:

  • Snipper de ui.
  • Verwijder de zaadlijst uit de paprika en de peper en snij deze in kleine stukjes.
  • Snij de chorizo in kleine stukjes.
  • Giet een scheutje olijfolie in een soeppan.
  • Bak hierin de uitjes glazig.
  • Voeg de chorizo, de peper en de paprika toe.
  • 3 Minuten laten meebakken.
  • Voeg de paprikapoeder toe.
  • 2 Minuten laten meebakken.
  • Voeg nu 2 liter water, de boerenkool en bouillonblokjes toe.
  • Kook de soep 10 minuten.
  • Pureer de soep met een staafmixer ( hoeft niet, ik heb hem zelf niet helemaal glad gepurreerd).
  • Voeg nu de room de uitgelekte limabonen en plakjes rookworst toe.

Succes!

%d bloggers liken dit: