Bloemkool/venkelsoep met cannellini bonen en chipolata balletjes.
Ingrediënten:
1 venkelknol
1 bloemkool
2 teentjes knoflook
1 ½ l groentebouillon
250 g cannellini bonen( uitgelekt)
olijfolie
100 ml room
peper en zout
1 ui, gesnipperd
gerookte paprikapoeder
scheutje citroen
6 chipolata worstjes
4 el paneermeel
half bosje peterselie
Materialen:
staafmixer
soeppan
Bereiding:
- Was de venkel in snijd hem in plakken.
- Was de bloemkool en snij in roosjes.
- Leg de venkel en de bloemkool roosjes op een bakplaat.
- Besprenkel het geheel met olijfolie en rooster de groenten 30 minuten.
Soepballetjes maken:
- Verwijder het velletje van de worstjes.
- Meng het vlees met de paneermeel, gehakte peterselie en 1 tl paprikapoeder
- Draai balletjes van het vlees en zet de balletjes in de koelkast.
- Pers de teentjes knoflook en snipper de ui.
- Giet een scheutje olie in een hoge pan en fruit het geheel aan.
- Voeg nu de uitgelekte bonen, scheutje citroensap toe en schep even goed door.
- Bak nu de geroosterde groenten een paar minuten mee.
- Voeg de bouillon toe en kook 10 minuten.
- Pureer de soep met een staafmixer fijn.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schenk nu de room erbij en de soepballetjes.
- Als de soepballetjes klaar zijn is de soep ook klaar.
- Serveer de soep met bijv. een venkel takje, geroosterde croutons en een snufje paprikapoeder.
Succes!