Bloemkool/venkelsoep met cannellini bonen en chipolata balletjes.


Bloemkool/venkelsoep met cannellini bonen en chipolata balletjes.

Ingrediënten:

1 venkelknol
1 bloemkool
2 teentjes knoflook
1 ½ l groentebouillon
250 g cannellini bonen( uitgelekt)
olijfolie
100 ml room
peper en zout
1 ui, gesnipperd
gerookte paprikapoeder
scheutje citroen
6 chipolata worstjes
4 el paneermeel

half bosje peterselie

Materialen:
staafmixer
soeppan

Bereiding:

  • Was de venkel in snijd hem in plakken.
  • Was de bloemkool en snij in roosjes.
  • Leg de venkel en de bloemkool roosjes op een bakplaat.
  • Besprenkel het geheel met olijfolie en rooster de groenten 30 minuten.

Soepballetjes maken:

  • Verwijder het velletje van de worstjes.
  • Meng het vlees met de paneermeel, gehakte peterselie en 1 tl paprikapoeder
  • Draai balletjes van het vlees en zet de balletjes in de koelkast.

  • Pers de teentjes knoflook en snipper de ui.
  • Giet een scheutje olie in een hoge pan en fruit het geheel aan.
  • Voeg nu de uitgelekte bonen, scheutje citroensap toe en schep even goed door.
  • Bak nu de geroosterde groenten een paar minuten mee.
  • Voeg de bouillon toe en kook 10 minuten.
  • Pureer de soep met een staafmixer fijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Schenk nu de room erbij en de soepballetjes.
  • Als de soepballetjes klaar zijn is de soep ook klaar.
  • Serveer de soep met bijv. een venkel takje, geroosterde croutons en een snufje paprikapoeder.

Succes!

%d bloggers liken dit: