Bami soep

bamisoep van gert

Ingrediënten:

350 g kipfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
3 kippenbouillonblokjes
3 eieren
100 g peultjes
1 rode peper
halve Chinese kool
3 lente-uitjes
6 grote champignons
bakje taugé
5 el sesamolie
1,5 l water
1 winterwortel
zout
peper  half pak gram eiermie  2 eetlepel ketjap manis  1 theelepel sambal oelek
1 rode puntpaprika
evt. een handje vol grote garnalen

image

Bereiding:

    • Breng het water aan de kook met 3 bouillonblokjes.
    • Laat de kipfilet garen in de bouillon. ( Ik snijd de kipfilet vaak in een aantal stukken, want dan is deze sneller gaar).
    • In de tussentijd, snij je de ui en de puntpaprika in ringen (zonder zaadlijsten).
    • Rasp de winterwortel en snij deze in dunne plakjes.
    • De peultjes in ruitjes snijden en de 2 lente-uitjes in ringetjes.
    • Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snij deze in kleine stukjes.
    • Hak de knoflook en snijd de champignons in 4 delen.

image

    • Inmiddels de kip wel gaar zijn.
    • Haal de kip met een schuimspaan uit de bouillon en laat deze afkoelen.
    • Nu kunnen alle ( gesneden) groenten bij de bouillon.
    • Voeg nu de olie en de ketjap toe.
    • Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.
    • Kluts de eieren en bak deze in een pan op zacht vuur.
    • De helft van een Chinese kool in dunne reepjes snijden.
    • Pluk nu de kip.

image

    • Is de omelet klaar? laat deze dan afkoelen en snijd hem vervolgens in repen.
    • Oké, nu gaan we alles samenvoegen.
    • Voeg de geplukte kip, de mie, de omeletreepjes, de Chinese kool en de taugé bij de bouillon ( evt. de garnalen).
    • Laat 4 minuten zachtjes doorkoken.
    • Breng de soep op smaak met peper, zout, sambal.
    • Serveer de soep direct met een paar ringetjes lente-ui.

Succes!

bamisoep1

%d bloggers liken dit: