Ingrediënten:
350 g kipfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
3 kippenbouillonblokjes
3 eieren
100 g peultjes
1 rode peper
halve Chinese kool
3 lente-uitjes
6 grote champignons
bakje taugé
5 el sesamolie
1,5 l water
1 winterwortel
zout
peper half pak gram eiermie 2 eetlepel ketjap manis 1 theelepel sambal oelek
1 rode puntpaprika
evt. een handje vol grote garnalen
Bereiding:
-
- Breng het water aan de kook met 3 bouillonblokjes.
- Laat de kipfilet garen in de bouillon. ( Ik snijd de kipfilet vaak in een aantal stukken, want dan is deze sneller gaar).
- In de tussentijd, snij je de ui en de puntpaprika in ringen (zonder zaadlijsten).
- Rasp de winterwortel en snij deze in dunne plakjes.
- De peultjes in ruitjes snijden en de 2 lente-uitjes in ringetjes.
- Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snij deze in kleine stukjes.
-
- Hak de knoflook en snijd de champignons in 4 delen.
-
- Inmiddels de kip wel gaar zijn.
- Haal de kip met een schuimspaan uit de bouillon en laat deze afkoelen.
- Nu kunnen alle ( gesneden) groenten bij de bouillon.
- Voeg nu de olie en de ketjap toe.
- Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.
- Kluts de eieren en bak deze in een pan op zacht vuur.
- De helft van een Chinese kool in dunne reepjes snijden.
- Pluk nu de kip.
-
- Is de omelet klaar? laat deze dan afkoelen en snijd hem vervolgens in repen.
- Oké, nu gaan we alles samenvoegen.
- Voeg de geplukte kip, de mie, de omeletreepjes, de Chinese kool en de taugé bij de bouillon ( evt. de garnalen).
- Laat 4 minuten zachtjes doorkoken.
- Breng de soep op smaak met peper, zout, sambal.
- Serveer de soep direct met een paar ringetjes lente-ui.
Succes!