Japanse noedelsoep (Ramen) met eend

Ingrediënten:

ramen noodles 2 x 90 (hakubaku AH)
1 l  kippenbouillon
1 gekneusde citroen grasstengel
1 gesneden rode peper, dun gesneden
plakje verse gember, 1 cm
1 ( 180/200 g ) eendenborst met vel
100 g taugé
4 gestoomde eidooier
scheutje sesamolie
2 el sojasaus.
2 lente uitjes, dun gesneden.
1 teentje knoflook
peper
zout

Bereiding: 

  • Kneus het citroengras om met de botte kant van een mes hierop een paar keer te slaan.
  • Laat de bouillon, citroengras, peper, gember en het knoflookteentje op zacht vuur trekken, gedurende circa 20 minuten.
  • Kook de noodles in ruim kokend water gedurende 4 minuten.
  • Snij de huid van de eend een paar keer in

  • Strooi zout en peper op de eend en bak de eend eerst op de huid 7 minuten en daarna nog 4 minuten op de andere kant.
  • Haal de eend uit de pan en laat deze even rusten.
  • In dezelfde pan bak je de taugé op hoog vuur, goed omscheppen en zorg dat deze niet te zacht word.
  • Stoom de eidooiers. Bv. in een stoommandje of in een stoomoven. bakken kan ook
  • Giet de sojasaus bij de soep.
  • Snij de eend in zeer dunne plakjes.
  • Verwijder het citroengras en de gember uit de soep.
  • maak de soep op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de noodels, de gesneden eend en de taugé over 4 kommen.
  • Giet hierover de bouillon.
  • Leg ten slotte een gestoomde eidooier op de soep
  • Sprenkel een druppeltje sesamolie op de eidooier.
  • Sprenkel gesneden lente ui over de soep

Succes!

soep ramen

%d bloggers liken dit: