Ingrediënten:
ramen noodles 2 x 90 (hakubaku AH)
1 l kippenbouillon
1 gekneusde citroen grasstengel
1 gesneden rode peper, dun gesneden
plakje verse gember, 1 cm
1 ( 180/200 g ) eendenborst met vel
100 g taugé
4 gestoomde eidooier
scheutje sesamolie
2 el sojasaus.
2 lente uitjes, dun gesneden.
1 teentje knoflook
peper
zout
Bereiding:
- Kneus het citroengras om met de botte kant van een mes hierop een paar keer te slaan.
- Laat de bouillon, citroengras, peper, gember en het knoflookteentje op zacht vuur trekken, gedurende circa 20 minuten.
- Kook de noodles in ruim kokend water gedurende 4 minuten.
- Snij de huid van de eend een paar keer in
- Strooi zout en peper op de eend en bak de eend eerst op de huid 7 minuten en daarna nog 4 minuten op de andere kant.
- Haal de eend uit de pan en laat deze even rusten.
- In dezelfde pan bak je de taugé op hoog vuur, goed omscheppen en zorg dat deze niet te zacht word.
- Stoom de eidooiers. Bv. in een stoommandje of in een stoomoven. bakken kan ook
- Giet de sojasaus bij de soep.
- Snij de eend in zeer dunne plakjes.
- Verwijder het citroengras en de gember uit de soep.
- maak de soep op smaak met peper en zout.
- Verdeel de noodels, de gesneden eend en de taugé over 4 kommen.
- Giet hierover de bouillon.
- Leg ten slotte een gestoomde eidooier op de soep
- Sprenkel een druppeltje sesamolie op de eidooier.
- Sprenkel gesneden lente ui over de soep
Succes!
