Knoflooksoep met droge worst
4 personen
Ingrediënten:
½ ui
6 tenen knoflook ( mag ook minder)
100 g boter
100 g tarwe bloem
2 el mosterd
2 liter water
3 blokjes kip bouillon
50 g rookspek
zwarte peper
zout
½ tl kurkuma ( geelwortelpoeder)
1 droge worst
200 ml slagroom
peterselie
1 plak brood
Bereiding:
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Scheutje olie in de pan en smoor de ui en de knoflook glazig.
- Voeg kurkuma toe.
- Voeg de spek toe.
- 5 min. doorbakken.
- Voeg de boter toe en laat deze smelten.
- Voeg bloem toe.
- 5 minuten doorbakken.
- Vermeng 2 liter kokend water met 3 blokjes bouillon.
- Voeg de bouillon beetje bij beetje toe.
- Voeg mosterd toe.
- Voeg de slagroom toe.
- Maak op smaak met peper en zout.
- Vind je de soep iets te dun, dan kan je evt. met maïzena iets dikker maken.
- Snijd de droge worst in dunne plakjes.
- In een pan bak je 90% van de droge worst knapperig.
- Voeg de plakjes worst bij de soep.
- Snijd het brood en de overgebleven droge worst in kleine stukjes
- Leg je stukjes brood de droge worst en een scheutje olijfolie in een ovenvaste schaal onder de gril.
Serveer de soep met gehakte peterselie en een schep brood/worstkruim.
Succes!