Paddenstoelensoep met Pecorino en witte port
Ingrediënten voor 2 liter soep:
2 groente bouillonblokjes
1,5 liter water
40 g geraspte Pecorino kaas ( gebruik je dit niet voeg dan 1 blokje bouillon extra bij de soep).
50 ml witte port
200 ml room
maïzena
1 rode ui, in kleine stukjes gesneden
1 bosuitje, in ringen gesneden
2 el amandelschaafsel
bloem
150 g spekreepjes
3 knoflooktenen of 1 grote
peper
zout
4 takjes peterselie, in stukjes gesneden
150 paddenstoelen melange, schoongemaakt
150 g kastanje champignons, schoongemaakt en in plakjes
Bereiding:
- Giet een scheutje olie in een soeppan.
- Fruit hierin het knoflook en de ui.
- Voeg de kastanje champignons toe en bak deze gaar
- Pureer het geheel met de staafmixer.
- Voeg 1 el bloem toe en bak deze ong. 1 minuut mee.
- Voeg nu het water de bouillonblokjes toe.
- Breng het geheel aan de kook.
- Voeg de room en de geraspte Pecorino toe en breng tegen de kook aan.
- Voeg nu de paddenstoelenmelange toe, laat deze heel (mits ze natuurlijk veel te groot zijn) en de peterselie.
- Verdik de soep zoals jij het lekkerste vindt met maïzena.
- Laat de soep op een klein vuurtje 10 min. doorpruttelen.
- In de tussentijd bak je de spekjes uit en rooster je het amandelschaafsel.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Net voor het opdienen voeg je de port toe (geheim van Trudy).
Serveren:
- Giet de soep in de soepkommen.
- Verdeel hierover de spekjes en de ringetjes bosui.
- Strooi het amandelschaafsel over de soep.
Succes!