Paddenstoelensoep met Pecorino en witte port

paddenstoelensoep (2)Paddenstoelensoep met Pecorino en witte port

Ingrediënten voor 2 liter soep:

2 groente bouillonblokjes
1,5 liter water
40 g geraspte Pecorino kaas ( gebruik je dit niet voeg dan 1 blokje bouillon extra bij de soep).
50 ml witte port
200 ml room
maïzena
1 rode ui, in kleine stukjes gesneden
1 bosuitje, in ringen gesneden
2 el amandelschaafsel
bloem
150 g spekreepjes
3 knoflooktenen of 1 grote
peper
zout
4 takjes peterselie, in stukjes gesneden
150 paddenstoelen melange, schoongemaakt
150 g kastanje champignons, schoongemaakt en in plakjes
image

Bereiding:

    • Giet een scheutje olie in een soeppan.
    • Fruit hierin het knoflook en de ui.
    • Voeg de kastanje champignons toe en bak deze gaar

image

    • Pureer het geheel met de staafmixer.
    • Voeg 1 el bloem toe en bak deze ong. 1 minuut mee.
    • Voeg nu het water de bouillonblokjes toe.
    • Breng het geheel aan de kook.
    • Voeg de room en de geraspte Pecorino toe en breng tegen de kook aan.
    • Voeg nu de paddenstoelenmelange toe, laat deze heel (mits ze natuurlijk veel te groot zijn) en de peterselie.

image

  • Verdik de soep zoals jij het lekkerste vindt met maïzena.
  • Laat de soep op een klein vuurtje 10 min. doorpruttelen.
  • In de tussentijd bak je de spekjes uit en rooster je het amandelschaafsel.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Net voor het opdienen voeg je de port toe (geheim van Trudy).

Serveren:

  • Giet de soep in de soepkommen.
  • Verdeel hierover de spekjes en de ringetjes bosui.
  • Strooi het amandelschaafsel over de soep.

Succes!
image

%d bloggers liken dit: