Pittige venkelsoep met wilde zalm


Ingrediënten:
 
2 venkels
2 aardappels
1 ui
1 grote teen knoflook
1,5 liter visbouillon
1 tl gerookte paprikapoeder
olijfolie
blikje wilde rode zalm 213 g. ( mag ook verse zalmsnippers zijn)
1 rode peper
peper
zout
2 witte plakken brood
takje dille
200 ml crème fraîche
staafmixer

Bereiding

    • Snijd het onderste, harde gedeelte van de venkel.
    • Snijd de rest van de venkel in grove stukken.
    • Bewaar het venkelgroen voor de garnering.
    • Schil de aardappels en snijd deze in blokjes.
    • Pel en pers het knoflook.
    • Snipper de ui.
    • Verwijder de zaadlijst uit de rode peper en snij deze zeer fijn.
    • Verhit in een soeppan een scheutje olie en fruit de ui het knoflook hierin tot ze zacht zijn.
    • Voeg 1 tl. Gerookte paprikapoeder toe en het pepertje.

    • Voeg de venkel en aardappel toe en bak even mee.
    • Giet nu de visbouillon erbij en breng aan de kook.
    • Zodra het begint te koken zet je het vuur iets lager en kook je verder tot de venkel en aardappel gaar zijn.
    • Pureer de soep glad met de staafmixer.
    • Schep ½ bekertje crème fraîche door de soep en pureer deze mee.
    • Maak op smaak met peper en zout.
    • Zet het vuur op de laagste stand.

Garnering:

    • Snij de korsten van de witte plakken brood.
    • Giet hier over heen een paar druppeltjes olijfolie en ½ tl gerookte paprikapoeder.
    • Meng alles lekker door elkaar.
    • Zet de blokjes onder de gril en bak deze krokant.

Serveren:

    • Verdeel de soep over de kommen.
    • Per soepkop 2 el rode zalm.
    • Steek een takje venkelgroen in de soep.
    • Voeg een el. crème fraîche toe.
    • Sprenkel de broodcroutons over de soep.
    • Sprenkel een beetje dille over de soep.

Succes!

%d bloggers liken dit: