Ingrediënten:
2 venkels
2 aardappels
1 ui
1 grote teen knoflook
1,5 liter visbouillon
1 tl gerookte paprikapoeder
olijfolie
blikje wilde rode zalm 213 g. ( mag ook verse zalmsnippers zijn)
1 rode peper
peper
zout
2 witte plakken brood
takje dille
200 ml crème fraîche
staafmixer
Bereiding
- Snijd het onderste, harde gedeelte van de venkel.
- Snijd de rest van de venkel in grove stukken.
- Bewaar het venkelgroen voor de garnering.
- Schil de aardappels en snijd deze in blokjes.
- Pel en pers het knoflook.
- Snipper de ui.
- Verwijder de zaadlijst uit de rode peper en snij deze zeer fijn.
- Verhit in een soeppan een scheutje olie en fruit de ui het knoflook hierin tot ze zacht zijn.
- Voeg 1 tl. Gerookte paprikapoeder toe en het pepertje.
- Voeg de venkel en aardappel toe en bak even mee.
- Giet nu de visbouillon erbij en breng aan de kook.
- Zodra het begint te koken zet je het vuur iets lager en kook je verder tot de venkel en aardappel gaar zijn.
- Pureer de soep glad met de staafmixer.
- Schep ½ bekertje crème fraîche door de soep en pureer deze mee.
- Maak op smaak met peper en zout.
- Zet het vuur op de laagste stand.
Garnering:
- Snij de korsten van de witte plakken brood.
- Giet hier over heen een paar druppeltjes olijfolie en ½ tl gerookte paprikapoeder.
- Meng alles lekker door elkaar.
- Zet de blokjes onder de gril en bak deze krokant.
Serveren:
- Verdeel de soep over de kommen.
- Per soepkop 2 el rode zalm.
- Steek een takje venkelgroen in de soep.
- Voeg een el. crème fraîche toe.
- Sprenkel de broodcroutons over de soep.
- Sprenkel een beetje dille over de soep.
Succes!