Rode paprikasoep met oosters tintje

paprikasoepIngrediënten:

4 rode paprika’s
2 el olijf olie
1 ui, grof gesneden
3 teentjes knoflook
1 laurier blad
1 l groentebouillon
handvol verse basilicum blaadjes
peper
zout
1 rode peper, zaadlijst verwijderd en in dunne reepjes gesneden
1 tl Garam masala (dit is een mengsel van komijnzaad, zwarte peper, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, mosterdzaad, koriander en venkel).
te koop bij de toko of de specerijen van Jonnie Boer
6 dunne worstjes bv. Chipolata worstjes
snufje paprikapoeder

img_3818

Bereiding:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Snij de paprika’s door het midden en verwijder de zaadlijsten.
  • Leg de paprika’s in een vuurvaste oven met de bolle kant naar boven.
  • Pel de knoflook.
  • Bestrijk de knoflook, de peper en de paprika’s met olie.
  • Rooster de paprika’s en de knoflook 30 minuten.

img_3819

  • Verhit in een soeppan 1 el olie.
  • Bak hierin de gesnipperde  tot de ui glazig is.
  • Voeg de Garam masala toe en bak 1 min. mee.
  • Als de paprika’s ondertussen klaar zijn, verwijder je de velletjes.
  • Snij de paprika’s in grove stukken en voeg deze met het knoflook toe aan de uien.
  • Bak 1 min. mee.

img_3820

  • Giet nu 250 ml bouillon toe en breng tegen de kook aan.
  • Pureer het geheel met een staafmixer.
  • Giet de overige 750 ml bouillon toe, de basilicum blaadjes en de laurier en breng al roerend tegen de kook aan.
  • Snij of knip de worstjes in kleine stukjes en laat deze 10 min. mee pruttelen.
  • Opdienen met een lepel crème fraîche een snufje paprikapoeder en een basilicum blaadje.

Succes!

paprikasoep

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?