Ingrediënten:
4 rode paprika’s
2 el olijf olie
1 ui, grof gesneden
3 teentjes knoflook
1 laurier blad
1 l groentebouillon
handvol verse basilicum blaadjes
peper
zout
1 rode peper, zaadlijst verwijderd en in dunne reepjes gesneden
1 tl Garam masala (dit is een mengsel van komijnzaad, zwarte peper, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, mosterdzaad, koriander en venkel).
te koop bij de toko of de specerijen van Jonnie Boer
6 dunne worstjes bv. Chipolata worstjes
snufje paprikapoeder
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Snij de paprika’s door het midden en verwijder de zaadlijsten.
- Leg de paprika’s in een vuurvaste oven met de bolle kant naar boven.
- Pel de knoflook.
- Bestrijk de knoflook, de peper en de paprika’s met olie.
- Rooster de paprika’s en de knoflook 30 minuten.
- Verhit in een soeppan 1 el olie.
- Bak hierin de gesnipperde tot de ui glazig is.
- Voeg de Garam masala toe en bak 1 min. mee.
- Als de paprika’s ondertussen klaar zijn, verwijder je de velletjes.
- Snij de paprika’s in grove stukken en voeg deze met het knoflook toe aan de uien.
- Bak 1 min. mee.
- Giet nu 250 ml bouillon toe en breng tegen de kook aan.
- Pureer het geheel met een staafmixer.
- Giet de overige 750 ml bouillon toe, de basilicum blaadjes en de laurier en breng al roerend tegen de kook aan.
- Snij of knip de worstjes in kleine stukjes en laat deze 10 min. mee pruttelen.
- Opdienen met een lepel crème fraîche een snufje paprikapoeder en een basilicum blaadje.
Succes!