Rode paprikasoep met oosters tintje

paprikasoepIngrediënten:

4 rode paprika’s
2 el olijf olie
1 ui, grof gesneden
3 teentjes knoflook
1 laurier blad
1 l groentebouillon
handvol verse basilicum blaadjes
peper
zout
1 rode peper, zaadlijst verwijderd en in dunne reepjes gesneden
1 tl Garam masala (dit is een mengsel van komijnzaad, zwarte peper, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, mosterdzaad, koriander en venkel).
te koop bij de toko of de specerijen van Jonnie Boer
6 dunne worstjes bv. Chipolata worstjes
snufje paprikapoeder

img_3818

Bereiding:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Snij de paprika’s door het midden en verwijder de zaadlijsten.
  • Leg de paprika’s in een vuurvaste oven met de bolle kant naar boven.
  • Pel de knoflook.
  • Bestrijk de knoflook, de peper en de paprika’s met olie.
  • Rooster de paprika’s en de knoflook 30 minuten.

img_3819

  • Verhit in een soeppan 1 el olie.
  • Bak hierin de gesnipperde  tot de ui glazig is.
  • Voeg de Garam masala toe en bak 1 min. mee.
  • Als de paprika’s ondertussen klaar zijn, verwijder je de velletjes.
  • Snij de paprika’s in grove stukken en voeg deze met het knoflook toe aan de uien.
  • Bak 1 min. mee.

img_3820

  • Giet nu 250 ml bouillon toe en breng tegen de kook aan.
  • Pureer het geheel met een staafmixer.
  • Giet de overige 750 ml bouillon toe, de basilicum blaadjes en de laurier en breng al roerend tegen de kook aan.
  • Snij of knip de worstjes in kleine stukjes en laat deze 10 min. mee pruttelen.
  • Opdienen met een lepel crème fraîche een snufje paprikapoeder en een basilicum blaadje.

Succes!

paprikasoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: