Ingrediënten
4 personen
2 el boter
1 ui
4 tenen knoflook
1 el bloem
450 g verse spinazie
1 l bouillon
250 ml slagroom
1 bol mozzarella
nootmuskaat
peper
zout
250 g spekreepjes
Bereiding:
- Verhit de boter, fruit hierin de gesnipperde ui en de uitgeknepen knoflooktenen.
- Voeg nu de bloem toe en schep deze door de uien en knoflook.
- Voeg nu de spinazie toe, blijf roeren totdat het blad is geslonken.
- Schenk de bouillon erbij en laat 15 min. zachtjes doorkoken.
- Bak 250 gram spekjes krokant.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Schenk nu de room erbij en breng tot aan de kook.
- Voeg de uitgebakken spekjes toe.
- Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- snijd de mozzarella in stukjes en voeg deze bij de soep ( ps doet niet zo veel voor de smaak, maar je krijgt een lekker slierterig effect).
- Serveer de soep met een paar uitgebakken spekjes, scheutje room en tuinkers.
Succes!