Spinazie knoflooksoep

spinazie321

Ingrediënten
4 personen

2 el boter
1 ui
4 tenen knoflook
1 el bloem
450 g verse spinazie
1 l bouillon
250 ml slagroom
1 bol mozzarella
nootmuskaat
peper
zout
250 g spekreepjes

ing spinaziesoep

Bereiding:

  • Verhit de boter, fruit hierin de gesnipperde ui en de uitgeknepen knoflooktenen.
  • Voeg nu de bloem toe en schep deze door de uien en knoflook.
  • Voeg nu de spinazie toe, blijf roeren totdat het blad is geslonken.

spin

  • Schenk de bouillon erbij en laat 15 min. zachtjes doorkoken.
  • Bak 250 gram spekjes krokant.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Schenk nu de room erbij en breng tot aan de kook.
  • Voeg de uitgebakken spekjes toe.
  • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • snijd de mozzarella in stukjes en voeg deze bij de soep ( ps doet niet zo veel voor de smaak, maar je krijgt een lekker slierterig effect).
  • Serveer de soep met een paar uitgebakken spekjes, scheutje room en tuinkers.

Succes!

sp. soep

%d bloggers liken dit: