Wonton soep met spinazie en rivierkreeftjes
4 personen
Bouillon:
Ingrediënten:
1 l kippenbouillon
1 el verse gember in plakjes gesneden
2 gekneusde knoflooktenen
2 gedroogde Chinese champignons in zijn geheel
1 el Chinese sojasaus
zout naar smaak
2 tl sesamolie
1 tl suiker
snufje peper en zout naar smaak
Bereiding:
- 1 l kippenbouillon aan de kook brengen met de schijfjes verse gember, de gekneusde knoflookteentjes, gedroogde Chinese champignons, sesamolie, suiker en de lichte Chinese soja saus.
- Zout en peper naar smaak toevoegen.
- Geheel ca. 1 uur op zacht pitje laten pruttelen.
- Laten afkoelen en de bouillon zeven.
Wontons:
Ingrediënten:
20 wonton velletjes
150 g varkensgehakt
1 el oestersaus
2 el Chinese sojasaus
1 el Chinese rijstwijn
1 tl sesamolie
1/2 tl suiker
Bereiding:
- De wonton velletjes laten ontdooien.
- Meng het gehakt, de oestersaus, sojasaus, rijstwijn, sesamolie en de suiker.
- Breng het geheel met peper en zout op smaak.
- Laat het geheel nu 10 minuten rusten in de koelkast.
- De maïzena met 2 el water gladroeren tot papje.
- Leg een klein beetje gehakt mengsel in het midden van een wonton velletje
- De randen van het wonton velletje een beetje nat maken met maïzenapapje.
- Druk het velletje dicht als een soort buideltje.
- De bouillon aan de kook brengen.
- Het vuur gelijk zacht draaien.
- Voeg de wontons toe en laat het 5 minuten zachtjes opstaan (niet koken)
Voor de garnering:
150 g rivierkreeftjes
100 g verse spinazie
2 Lente uitjes, in dunne ringetjes gesneden
Bereiding:
- Voeg nu de rivierkreeftjes en de spinazie toe.
- Nog even 2 minuten zachtjes opstaan.
- Opdienen met een garnering van lente ui ringetjes.
Succes!