Wontonsoep met spinazie en rivierkreeftjes

wontonsoep

Wonton soep met spinazie en rivierkreeftjes
4 personen

Bouillon:
Ingrediënten:

1 l kippenbouillon
1 el verse gember in plakjes gesneden
2 gekneusde knoflooktenen
2 gedroogde Chinese champignons in zijn geheel
1 el Chinese sojasaus
zout naar smaak
2 tl sesamolie
1 tl suiker
snufje peper en zout naar smaak

Bereiding:

    • 1 l kippenbouillon aan de kook brengen met de schijfjes verse gember, de gekneusde knoflookteentjes, gedroogde Chinese champignons, sesamolie, suiker  en de lichte Chinese soja saus.
    • Zout en peper naar smaak toevoegen.
    • Geheel ca. 1 uur op zacht pitje laten pruttelen.
    • Laten afkoelen en de bouillon zeven.

Wontons:

Ingrediënten:

20 wonton velletjes
150 g varkensgehakt
1 el oestersaus
2 el Chinese sojasaus
1 el Chinese rijstwijn
1 tl sesamolie
1/2 tl suiker

Bereiding:

      • De wonton velletjes laten ontdooien.
      • Meng het gehakt, de oestersaus, sojasaus, rijstwijn, sesamolie en de suiker.
      • Breng het geheel met peper en zout op smaak.
      • Laat het geheel nu 10 minuten rusten in de koelkast.
      • De maïzena met 2 el water gladroeren tot papje.
      • Leg een klein beetje gehakt mengsel in het midden van een wonton velletje
      • De randen van het wonton velletje een beetje nat maken met maïzenapapje.
      • Druk het velletje dicht als een soort buideltje.
      • De bouillon aan de kook brengen.
      • Het vuur gelijk zacht draaien.
      • Voeg de wontons toe en laat het 5 minuten zachtjes opstaan (niet koken)

Voor de garnering:

150 g rivierkreeftjes
100 g verse spinazie
2 Lente uitjes, in dunne ringetjes gesneden

Bereiding:

      • Voeg nu de rivierkreeftjes en de spinazie toe.
      • Nog even 2 minuten zachtjes opstaan.
      • Opdienen met een garnering van lente ui ringetjes.

Succes!

wontonsoep

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?