Wontonsoep met spinazie en rivierkreeftjes

wontonsoep

Wonton soep met spinazie en rivierkreeftjes
4 personen

Bouillon:
Ingrediënten:

1 l kippenbouillon
1 el verse gember in plakjes gesneden
2 gekneusde knoflooktenen
2 gedroogde Chinese champignons in zijn geheel
1 el Chinese sojasaus
zout naar smaak
2 tl sesamolie
1 tl suiker
snufje peper en zout naar smaak

Bereiding:

    • 1 l kippenbouillon aan de kook brengen met de schijfjes verse gember, de gekneusde knoflookteentjes, gedroogde Chinese champignons, sesamolie, suiker  en de lichte Chinese soja saus.
    • Zout en peper naar smaak toevoegen.
    • Geheel ca. 1 uur op zacht pitje laten pruttelen.
    • Laten afkoelen en de bouillon zeven.

Wontons:

Ingrediënten:

20 wonton velletjes
150 g varkensgehakt
1 el oestersaus
2 el Chinese sojasaus
1 el Chinese rijstwijn
1 tl sesamolie
1/2 tl suiker

Bereiding:

      • De wonton velletjes laten ontdooien.
      • Meng het gehakt, de oestersaus, sojasaus, rijstwijn, sesamolie en de suiker.
      • Breng het geheel met peper en zout op smaak.
      • Laat het geheel nu 10 minuten rusten in de koelkast.
      • De maïzena met 2 el water gladroeren tot papje.
      • Leg een klein beetje gehakt mengsel in het midden van een wonton velletje
      • De randen van het wonton velletje een beetje nat maken met maïzenapapje.
      • Druk het velletje dicht als een soort buideltje.
      • De bouillon aan de kook brengen.
      • Het vuur gelijk zacht draaien.
      • Voeg de wontons toe en laat het 5 minuten zachtjes opstaan (niet koken)

Voor de garnering:

150 g rivierkreeftjes
100 g verse spinazie
2 Lente uitjes, in dunne ringetjes gesneden

Bereiding:

      • Voeg nu de rivierkreeftjes en de spinazie toe.
      • Nog even 2 minuten zachtjes opstaan.
      • Opdienen met een garnering van lente ui ringetjes.

Succes!

wontonsoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: