Baklava met smeerbare marsepein

baklava
Ingrediënten:
voor 6 personen

150 g ongezouten walnoten
100 g Marcipano ( ik heb gebruikt witte chocolade en lavendel) tien vellen filodeeg uit de diepvries ( ik heb ze van easy bakery genomen) roomboter.

Bereiding:

  • De oven voorverwarmen op 180 ºC.
  • Laat 100 gr Marcipano en 50 g boter smelten.
  • Haal het deeg uit de verpakking en leg er een vochtige theedoek op anders drogen ze uit.
  • Vet een langwerpig bakblik in.
  • Hak de walnoten fijn
  • Smeer een vel filodeeg aan 1 kant in met het botermengsel en leg deze losjes in het blik.
  • Kijk uit voor scheuren.
  • Doe hetzelfde met vel 2 en leg deze op vel 1.
  • Doe hetzelfde met vel 3,4,5,6,7,8, en 9 maar tussen deze vellen strooi je op elk velletje wat gehakte walnoten.

7

  • Vel 10 smeer je alleen aan de onderkant in.
  • Schuif de bakplaat de oven in en bak 30 tot 35 minuten, totdat dit goudbruin is.

Succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?