Baklava met smeerbare marsepein

baklava
Ingrediënten:
voor 6 personen

150 g ongezouten walnoten
100 g Marcipano ( ik heb gebruikt witte chocolade en lavendel) tien vellen filodeeg uit de diepvries ( ik heb ze van easy bakery genomen) roomboter.

Bereiding:

  • De oven voorverwarmen op 180 ºC.
  • Laat 100 gr Marcipano en 50 g boter smelten.
  • Haal het deeg uit de verpakking en leg er een vochtige theedoek op anders drogen ze uit.
  • Vet een langwerpig bakblik in.
  • Hak de walnoten fijn
  • Smeer een vel filodeeg aan 1 kant in met het botermengsel en leg deze losjes in het blik.
  • Kijk uit voor scheuren.
  • Doe hetzelfde met vel 2 en leg deze op vel 1.
  • Doe hetzelfde met vel 3,4,5,6,7,8, en 9 maar tussen deze vellen strooi je op elk velletje wat gehakte walnoten.

7

  • Vel 10 smeer je alleen aan de onderkant in.
  • Schuif de bakplaat de oven in en bak 30 tot 35 minuten, totdat dit goudbruin is.

Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: