Ingrediënten:
voor 6 personen
150 g ongezouten walnoten
100 g Marcipano ( ik heb gebruikt witte chocolade en lavendel) tien vellen filodeeg uit de diepvries ( ik heb ze van easy bakery genomen) roomboter.
Bereiding:
- De oven voorverwarmen op 180 ºC.
- Laat 100 gr Marcipano en 50 g boter smelten.
- Haal het deeg uit de verpakking en leg er een vochtige theedoek op anders drogen ze uit.
- Vet een langwerpig bakblik in.
- Hak de walnoten fijn
- Smeer een vel filodeeg aan 1 kant in met het botermengsel en leg deze losjes in het blik.
- Kijk uit voor scheuren.
- Doe hetzelfde met vel 2 en leg deze op vel 1.
- Doe hetzelfde met vel 3,4,5,6,7,8, en 9 maar tussen deze vellen strooi je op elk velletje wat gehakte walnoten.
- Vel 10 smeer je alleen aan de onderkant in.
- Schuif de bakplaat de oven in en bak 30 tot 35 minuten, totdat dit goudbruin is.
Succes!