Banketstaaf met pistache en amarenen

banketstaaf2

Banketstaaf met pistache en amarenen

Ingrediënten:

1 verse bladerdeegrol van Tante Fanny 24×40
100 g uitgelekte amarenen kersen
95 g pistachenoten
2 eieren
300 g amandel spijs

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Hak de pistachenoten zeer fijn ( blender of staafmixer).
  • Snij de amandelspijs in kleine blokjes.
  • Meng 1 ei de spijs en de pistachenoten.

e

  • Vorm het mengsel tot 1 grote worst ter grote van je bladerdeeg ( 40 cm).
  • Leg dit op een stuk folie.
  • Druk het geheel plat.
  • Hak nu de amarenen fijn.

d

  • Leg de amarenen midden op de worst.

c

  • Nu kan de het geheel dichtrollen.

d

  • Leg de rol aan de bovenkant van het bladerdeeg.
  • Heb je een pastry roller? Kerf dan de onderkant in.

b

a

  • Smeer het deeg in met eiwit.
  • Rol het geheel op.
  • Smeer de staaf nogmaals in met ei.
  • Bak het geheel in 25 min. af.

Succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?