Banketstaaf met pistache en amarenen
Ingrediënten:
1 verse bladerdeegrol van Tante Fanny 24×40
100 g uitgelekte amarenen kersen
95 g pistachenoten
2 eieren
300 g amandel spijs
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Hak de pistachenoten zeer fijn ( blender of staafmixer).
- Snij de amandelspijs in kleine blokjes.
- Meng 1 ei de spijs en de pistachenoten.
- Vorm het mengsel tot 1 grote worst ter grote van je bladerdeeg ( 40 cm).
- Leg dit op een stuk folie.
- Druk het geheel plat.
- Hak nu de amarenen fijn.
- Leg de amarenen midden op de worst.
- Nu kan de het geheel dichtrollen.
- Leg de rol aan de bovenkant van het bladerdeeg.
- Heb je een pastry roller? Kerf dan de onderkant in.
- Smeer het deeg in met eiwit.
- Rol het geheel op.
- Smeer de staaf nogmaals in met ei.
- Bak het geheel in 25 min. af.
Succes!