Banketstaaf met pistache en amarenen

banketstaaf2

Banketstaaf met pistache en amarenen

Ingrediënten:

1 verse bladerdeegrol van Tante Fanny 24×40
100 g uitgelekte amarenen kersen
95 g pistachenoten
2 eieren
300 g amandel spijs

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Hak de pistachenoten zeer fijn ( blender of staafmixer).
  • Snij de amandelspijs in kleine blokjes.
  • Meng 1 ei de spijs en de pistachenoten.

e

  • Vorm het mengsel tot 1 grote worst ter grote van je bladerdeeg ( 40 cm).
  • Leg dit op een stuk folie.
  • Druk het geheel plat.
  • Hak nu de amarenen fijn.

d

  • Leg de amarenen midden op de worst.

c

  • Nu kan de het geheel dichtrollen.

d

  • Leg de rol aan de bovenkant van het bladerdeeg.
  • Heb je een pastry roller? Kerf dan de onderkant in.

b

a

  • Smeer het deeg in met eiwit.
  • Rol het geheel op.
  • Smeer de staaf nogmaals in met ei.
  • Bak het geheel in 25 min. af.

Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: