Bokkenpootjestaart met advocaat
Ingrediënten:
2 pakken bokkenpootjes
500 ml slagroom
1 pak Bastogne koekjes
300 ml advocaat
60 g roomboter
2 zakjes klopfix
1 vanillestokje
2 zakjes vanillesuiker
7 blaadjes gelatine
ronde taartvorm, de bodem bedekt met bakpapier
Bereiding:
- Maal of stamp de Bastogne koekjes fijn.
- Smelt in een pannetje de boter en voeg de Bastogne kruimels toe.
- Goed doormengen.
- Doe het in de beklede taartvorm en druk aan met een lepel.
- Klop de slagroom, klopfix en de vanillesuiker.
- Leg 7 blaadjes in een kommetje water te weken.
- Maak de advocaat warm ( niet koken).
- Snijd een vanillestokje open en voeg de zaadjes bij de advocaat.
- Voeg nu al roerend de gelatine toe.
- Als de gelatine opgelost is, giet je alles op een plat bord om af te laten koelen.
- Voeg nu de advocaat met een spatel bij de slagroom.
- Breng een dun laagje slagroom aan over de taartbodem.
- Leg de bokkenpootjes ( als voorbeeld) op de slagroom.
- Smeer nu de rest van de slagroom over de bokkenpootjes.
- Verkruimel de rest van de bokkenpootjes over de taart.
- Nu zeker 6 uur in de koelkast.
- Serveer met een paar streepjes advocaat.
Succes!