Cheesecake met witte chocolade en blauwe bessen
Ingrediënten:
500 g diepvries blauwe bessen
4 blaadjes gelatine
200 ml slagroom
250 g monchou roomboter
300 g witte chocolade
125 g suiker
200 g volkoren koekjes
250 g mascarpone
60 g boter
25 verse blauwe bessen
klein beetje kokosrasp
Bereiding:
- Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Verkruimel de biscuitjes in bijv. een keukenmachine.
- Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels bij, meng goed door elkaar.
- Schep het mengsel in het bakblik en druk goed aan.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Klop de slagroom, suiker, monchou en mascarpone goed door elkaar.
- Voeg vervolgens de witte chocolade toe. ( goed doormengen)
- Schep nu de helft van het beslag over in een andere kom.
- Week de gelatine in water.
- Pureer de blauwe bessen ( eerst laten ontdooien).
- Verwarm ong. ½ kopje gepureerde bessen.
- Los hier de uitgeknepen blaadjes gelatine in op.
- Voeg het weer bij de koude gepureerde bessen, meng goed door.
- Voeg nu de bessen bij de helft van het beslag.
- Neem 2 spuitzakken en vul deze met de 2 kleurtjes beslag.
- Begin eerst de bodem te bedekken met het paarse beslag. (½ deel)
- Spuit nu cirkels van het witte beslag (2/3 deel)
- Bedek het geheel met de paarse kleur.
- Met het overgebleven wit beslag versier je de taart.
- Serveer met een paar verse bessen en kokosrasp.
Succes!