Cheesecake met witte chocolade en blauwe bessen

cheesecake

Cheesecake met witte chocolade en blauwe bessen

Ingrediënten:

500 g diepvries blauwe bessen
4 blaadjes gelatine
200 ml slagroom
250 g monchou roomboter
300 g witte chocolade
125 g suiker
200 g volkoren koekjes
250 g mascarpone
60 g boter
25 verse blauwe bessen
klein beetje kokosrasp

image

Bereiding:

  • Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Verkruimel de biscuitjes in bijv. een keukenmachine.
  • Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels bij, meng goed door elkaar.
  • Schep het mengsel in het bakblik en druk goed aan.

image

  • Smelt de chocolade au bain-marie.

au bain

  • Klop de slagroom, suiker, monchou en mascarpone goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens de witte chocolade toe. ( goed doormengen)

image

  • Schep nu de helft van het beslag over in een andere kom.
  • Week de gelatine in water.
  • Pureer de blauwe bessen ( eerst laten ontdooien).
  • Verwarm ong. ½ kopje gepureerde bessen.
  • Los hier de uitgeknepen blaadjes gelatine in op.
  • Voeg het weer bij de koude gepureerde bessen, meng goed door.
  • Voeg nu de bessen bij de helft van het beslag.

image

  • Neem 2 spuitzakken en vul deze met de 2 kleurtjes beslag.

image

  • Begin eerst de bodem te bedekken met het paarse beslag. (½ deel)
  • Spuit nu cirkels van het witte beslag (2/3 deel)
  • Bedek het geheel met de paarse kleur.
  • Met het overgebleven wit beslag versier je de taart.
  • Serveer met een paar verse bessen en kokosrasp.

Succes!

666

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: