Cheesecake met witte chocolade en blauwe bessen

cheesecake

Cheesecake met witte chocolade en blauwe bessen

Ingrediënten:

500 g diepvries blauwe bessen
4 blaadjes gelatine
200 ml slagroom
250 g monchou roomboter
300 g witte chocolade
125 g suiker
200 g volkoren koekjes
250 g mascarpone
60 g boter
25 verse blauwe bessen
klein beetje kokosrasp

image

Bereiding:

  • Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Verkruimel de biscuitjes in bijv. een keukenmachine.
  • Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels bij, meng goed door elkaar.
  • Schep het mengsel in het bakblik en druk goed aan.

image

  • Smelt de chocolade au bain-marie.

au bain

  • Klop de slagroom, suiker, monchou en mascarpone goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens de witte chocolade toe. ( goed doormengen)

image

  • Schep nu de helft van het beslag over in een andere kom.
  • Week de gelatine in water.
  • Pureer de blauwe bessen ( eerst laten ontdooien).
  • Verwarm ong. ½ kopje gepureerde bessen.
  • Los hier de uitgeknepen blaadjes gelatine in op.
  • Voeg het weer bij de koude gepureerde bessen, meng goed door.
  • Voeg nu de bessen bij de helft van het beslag.

image

  • Neem 2 spuitzakken en vul deze met de 2 kleurtjes beslag.

image

  • Begin eerst de bodem te bedekken met het paarse beslag. (½ deel)
  • Spuit nu cirkels van het witte beslag (2/3 deel)
  • Bedek het geheel met de paarse kleur.
  • Met het overgebleven wit beslag versier je de taart.
  • Serveer met een paar verse bessen en kokosrasp.

Succes!

666

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?