Chocolade rode vruchten taart

 

Chocoladetaart met rode vruchten

Ingrediënten

200 g pure chocolade liefst zo puur mogelijk

2 x 150 g melkchocolade

225 g zelfrijzend bakmeel

175 g witte basterdsuiker

100 g roomboter

blik gecondenseerde melk (400 g)

250 ml slagroom

100 ml gekookt water

2 eieren

4 el cacaopoeder

mespuntje zout

gehakte pistache noten

rood fruit

rode jam

image

Bereiding:

  • Oven voorverwarmen op 175°C.
  • Vet de taartvorm in met boter en bestuif deze met meel.
  • Meng het bakmeel in een kom samen met de cacao en een mespuntje zout.
  • Doe de helft van de pure chocolade in een pan samen met de gecondenseerde melk, kokend water, suiker en boter.

image

  • Verwarm het mengsel tot een gladde massa op een laag vuur.
  • Roer deze mix door toe het bakmeel mengsel in de kom tot een stevig geheel.
  • Klop de eieren los en meng ze met het deeg.
  • Schep het mengsel in de taartvorm en bak ong. 60 min.
  • Combi-stoomoven 50 min/25%vocht/ 170°C

image

 

  • Verwarm de slagroom in een pan tegen de kook aan.
  • Los de rest van de pure chocolade en 150 g melkchocolade in de slagroom op
  • Klop tot een glanzende massa.

image  image

  •  Laat het mengsel op kamertemperatuur opstijven.
  • Als de taart gaar is (prikkertest) Laat deze dan 1,5 uur afkoelen.
  • Snijd de taart horizontaal 2 x door

image  image

  • Smeer een dun laagje chocolademengsel op de onderste plak.
  • Smeer daarna een laagje jam over het chocolademengsel.
  • Leg de 2e plak hier bovenop.
  • Laagje chocolade mengsel, laagje jam, plakjes aardbeien.
  • Leg nu de bovenste plak omgekeerd op de taart, zodat de bovenkant recht is.
  • Smeer beide zijden en de bovenkant in met het overgebleven chocolademengsel.
  • Besprenkel de zijkanten met gehakte pistachenoten.
  • Smelt 150 g melkchocola au bain marie.
  • Giet de gesmolten chocolade over de taart.
  • Versier de taart met rood fruit.

 

  • Succes!

 

 

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: