Chocoladetaart met rode vruchten
Ingrediënten
200 g pure chocolade liefst zo puur mogelijk
2 x 150 g melkchocolade
225 g zelfrijzend bakmeel
175 g witte basterdsuiker
100 g roomboter
blik gecondenseerde melk (400 g)
250 ml slagroom
100 ml gekookt water
2 eieren
4 el cacaopoeder
mespuntje zout
gehakte pistache noten
rood fruit
rode jam
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 175°C.
- Vet de taartvorm in met boter en bestuif deze met meel.
- Meng het bakmeel in een kom samen met de cacao en een mespuntje zout.
- Doe de helft van de pure chocolade in een pan samen met de gecondenseerde melk, kokend water, suiker en boter.
- Verwarm het mengsel tot een gladde massa op een laag vuur.
- Roer deze mix door toe het bakmeel mengsel in de kom tot een stevig geheel.
- Klop de eieren los en meng ze met het deeg.
- Schep het mengsel in de taartvorm en bak ong. 60 min.
- Combi-stoomoven 50 min/25%vocht/ 170°C
- Verwarm de slagroom in een pan tegen de kook aan.
- Los de rest van de pure chocolade en 150 g melkchocolade in de slagroom op
- Klop tot een glanzende massa.
- Laat het mengsel op kamertemperatuur opstijven.
- Als de taart gaar is (prikkertest) Laat deze dan 1,5 uur afkoelen.
- Snijd de taart horizontaal 2 x door
- Smeer een dun laagje chocolademengsel op de onderste plak.
- Smeer daarna een laagje jam over het chocolademengsel.
- Leg de 2e plak hier bovenop.
- Laagje chocolade mengsel, laagje jam, plakjes aardbeien.
- Leg nu de bovenste plak omgekeerd op de taart, zodat de bovenkant recht is.
- Smeer beide zijden en de bovenkant in met het overgebleven chocolademengsel.
- Besprenkel de zijkanten met gehakte pistachenoten.
- Smelt 150 g melkchocola au bain marie.
- Giet de gesmolten chocolade over de taart.
- Versier de taart met rood fruit.
- Succes!