Fris-zure rabarbertaart met witte chocolade.

rabarber1

Ingrediënten voor de vulling:

70 g witte chocolade, grof gehakt
2 eieren
125 ml slagroom
40 g suiker
geraspte schil van 1/4 sinaasappel
plukje saffraan
300 g rabarber, in stukjes van circa 5 cm

Ingrediënten voor het korstdeeg:

150 g bloem
50 g fijne kristalsuiker
75 g koude boter
1 eierdooier
beetje ijskoud water
taartvorm 20 Ǿ cm of langwerpig blik

rabarberingredienten

Deeg:

  • Meng de bloem met de suiker.
  • Voeg de koude boter in blokjes toe en meng dit met je handen tot een kruimelig deeg.
  • Kneed de eidooier erdoor en net zoveel koud water tot het een samenhangend deeg is. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een deeglap en bekleed hiermee een ingevette taartvorm.

rabarberdeeg  rabarbermal

  • Zet de taartvorm een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
  • Breng hierop een blinde vulling aan (bv bruine bonen).

rabarberbonen

  • Bak de bodem 15 minuten.
  • Verwijder de blinde vulling na 15 minuten en bak nog 10 minuten zonder de blinde vulling.
  • Laat iets afkoelen.  

Vulling:

  • Roer de eieren los samen met de room, suiker, sinaasappelrasp en saffraan.
  • Beleg de bodem met de gehakte witte chocolade.
  • Leg hierop de rabarber.
  • Schenk de room over de rabarber en bak de taart 15 minuten op 180 graden.

rabarberchoc  rabarbervulling

  • Laat afkoelen.

Succes!

rabarber1

%d bloggers liken dit: