Ingrediënten cake/tulband:
265 g roomboter
165 g zelfrijzend bakmeel
265 g rietsuiker
1 ½ el cacao
1 ½ tl kaneel
5 eieren
165 g gemalen hazelnoten
2 zakjes espresso oploskoffie
1 grote el Marcipano Mokka-Hazelnoot
poedersuiker om te bestrooien
bakblik tulband
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 ºC ( heteluchtoven 160 ºC).
- Vet de tulband in en bestuif deze met meel.
- Mix 1 voor 1 de eieren door het botermengsel en de bloem.
- Voeg het rietsuiker, de oploskoffie de gemalen hazelnoten en de Marcipano toe.
- Mix nog 3 minuten door.
- Schep het beslag in de tulband en bak 50 tot 60 minuten.
- Laat de cake afkoelen.
Topping:
Ingrediënten:
100 g suiker
100 g gemalen hazelnoten
1 el Marcipano Mokka-Hazelnoot
50 ml room
3 el water
20 g roomboter
50 g witte chocolade
Bereiding:
- Laat de roomboter smelten in een pan met dikke bodem.
- Voeg hierbij de gemalen hazelnoten.
- 2 minuten op laag vuur.
- Voeg nu de suiker toe met het water.
- Laat de suiker oplossen.
- Op een gegeven moment zie je dat het geheel een vaste vorm aan gaat nemen.
- Voeg nu de room toe de Marcipano en de chocolade.
- Nog even tegen de kook aanbrengen.
- Goed doorroeren en laten afkoelen.
Bestuif de tulband met poedersuiker en smeer een dikke laag van het hazelnoot mengsel op de bovenkant.
Heb je nog hazelnoot mengsel over? geen probleem kijk maar eens op: Herfst bonbon met hazelnootvulling en marsepein
Zo is de cake ook al verrukkelijk.
Maar het is een herfst cake, dus het oog wil ook wat.
Klik hier voor paddenstoelen schuimpjes
Klik hier voor marsepein eikeltjes met chocola:
Klik hier voor: Herfst bonbon met hazelnootvulling en marsepein
Klik hier voor chocoladeblaadjes:
Succes met decoreren!
Succes!