Ingrediënten cake:
200 g roomboter
200 g suiker
4 eieren
200 g bloem
2 tl bakpoeder
1 zakje vanille suiker
citroenrasp
kleurstof geel
kleurstof groen
Ingrediënten vulling:
100 g amandelspijs
jam naar keuze
zakje banketbakkersroom
100 g witte chocolade
50 g roomboter
95 g gepelde pistachenoten
100 g donkere chocolade
Ingrediënten decoratie:
50 g witte marsepein
kleurstof: rood, zwart, groen
kleine witte decoratieparels
dunne penseel
bierflesje
10 g donkere chocolade
10 g pistache noten, geraspt
Bereiding:
Begin eerst met het maken van de decoratie.
Klik hier voor Recept
( dit kan rustig een dag van tevoren)
Bereiding cake:
- Roer de boter zacht en voeg de suiker toe.
- Roer het geheel romig.
- Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe.
- Zeef de bloem met de bakpoeder en mix deze toe aan het mengsel.
- Mix citroenrasp en vanille zakje mee.
- Zet 4 bakjes klaar en verdeel hierover het mengsel.
- Meng bakje 1 met een druppeltje geel en roer goed door.
- Zet weg.
- Verwarm de oven voor op 180 ̊C.
- Bakje 2 maak je lichtgroen, bakje 3 iets donkerder en bakje 4 donkergroen.
- Vet 4 bakblikken in met boter ( als je maar 1 hebt dan bak je 1 tegelijk af).
- Schep de mengsels in de bakblikken en bak de cakes in 20 minuten gaar.
- Combi-stoom 170 ̊C/25% stoom/18 min
- Zodra de cakes uit de oven komt leg je deze met de bovenkant naar onderen op bakpapier.
Vulling:
- Bereid het banketbakkersroom zoals op het pakje staat.
- Smelt 100 g witte chocolade au bain-marie en giet deze door het banketbakkersroom.
- klein drukje groene kleurstof toevoegen.
- Laat het geheel afkoelen in de koelkast.
- Schep de room in een spuitzak.
Nu gaan we de taart in elkaar zetten:
- We beginnen met de donkerste laag cake.
- Hier op smeren we een laagje jam.
- Rol een plakje amandelspijs uit tussen 2 plasticjes en snij deze rond uit ter grote van de cake.
- Leg de amandelspijs op de jam.
- Spuit hierop de banketbakkersroom.
- Leg hierop de iets lichtere laag cake en begin weer van voren af aan.
- De laatste laag bedekken we niet.
- Prik 3 saté pennen door de cake om alles op zijn plaats te houden.
- Zet de taart in de koelkast.
- We hebben nu nog ong. de helft over van het banketbakkersroom.
- Deze scheppen we weer over in de beslagkom en mixen daar 50 g. zachte roomboter door.
- Zet deze room even in de koelkast.
- Smeer de taart rondom in met gehakte pistachenoten.
- Laat de donkere chocolade au bain-marie smelten en giet deze aan de bovenkant over de taart zodat deze iets over de rand gaat vloeien.
- Decoreer de taart met de gemaakte marsepeinfiguurtjes.
- Begin met het blad.
Heel veel succes!