Herfst-kleurencake met marsepein

herfsttaartgif

Ingrediënten cake:

200 g roomboter
200 g suiker
4 eieren
200 g bloem
2 tl bakpoeder
1 zakje vanille suiker
citroenrasp
kleurstof geel
kleurstof groen

Ingrediënten vulling:

100 g amandelspijs
jam naar keuze
zakje banketbakkersroom
100 g witte chocolade
50 g roomboter
95 g gepelde pistachenoten
100 g donkere chocolade

Ingrediënten decoratie:

50 g witte marsepein
kleurstof: rood, zwart, groen
kleine witte decoratieparels
dunne penseel
bierflesje
10 g donkere chocolade
10 g pistache noten, geraspt

img_4240

Bereiding:

Begin eerst met het maken van de decoratie.
Klik hier voor Recept
( dit kan rustig een dag van tevoren)

Bereiding cake:

  • Roer de boter zacht en voeg de suiker toe.
  • Roer het geheel romig.
  • Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe.
  • Zeef de bloem met de bakpoeder en mix deze toe aan het mengsel.
  • Mix citroenrasp en vanille zakje mee.
  • Zet 4 bakjes klaar en verdeel hierover het mengsel.

img_4233

  • Meng bakje 1 met een druppeltje geel en roer goed door.
  • Zet weg.
  • Verwarm de oven voor op 180 ̊C.
  • Bakje 2 maak je lichtgroen, bakje 3 iets donkerder en bakje 4 donkergroen.
  • Vet 4 bakblikken in met boter ( als je maar 1 hebt dan bak je 1 tegelijk af).
  • Schep de mengsels in de bakblikken en bak de cakes in 20 minuten gaar.
  • Combi-stoom 170 ̊C/25% stoom/18 min
  • Zodra de cakes uit de oven komt leg je deze met de bovenkant naar onderen op bakpapier.

img_4235

Vulling:

    • Bereid het banketbakkersroom zoals op het pakje staat.
    • Smelt 100 g witte chocolade au bain-marie en giet deze door het banketbakkersroom.
    • klein drukje groene kleurstof toevoegen.
    • Laat het geheel afkoelen in de koelkast.
    • Schep de room in een spuitzak.

Nu gaan we de taart in elkaar zetten:

      • We beginnen met de donkerste laag cake.
      • Hier op smeren we een laagje jam.
      • Rol een plakje amandelspijs uit tussen 2 plasticjes en snij deze rond uit ter grote van de cake.
      • Leg de amandelspijs op de jam.
      • Spuit hierop de banketbakkersroom.
      • Leg hierop de iets lichtere laag cake en begin weer van voren af aan.
      • De laatste laag bedekken we niet.
      • Prik 3 saté pennen door de cake om alles op zijn plaats te houden.
      • Zet de taart in de koelkast.
      • We hebben nu nog ong. de helft over van het banketbakkersroom.
      • Deze scheppen we weer over in de beslagkom en mixen daar 50 g. zachte roomboter door.
      • Zet deze room even in de koelkast.
      • Smeer de taart rondom in met gehakte pistachenoten.
      • Laat de donkere chocolade au bain-marie smelten en giet deze aan de bovenkant over de taart zodat deze iets over de rand gaat vloeien.
      • Decoreer de taart met de gemaakte marsepeinfiguurtjes.
      • Begin met het blad.

Heel veel succes!

img_4270

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: