Knapperige notentaart met zomerpruimen.

knapperige

Knapperige notentaart met zomerpruimen.

Ingrediënten:

150 g + een beetje bloem
125 g suiker + 3 el suiker
125 g amandelmeel
1 ei
50 g amandelschaafsel
125 g koude roomboter
600 g pruimen
poedersuiker
laag rond bakblik Ø 28 cm

Bereiding:

  • Meng 150 g bloem, 125 g suiker en het amandelmeel.
  • Voeg hierbij de boter in klontjes, het ei en evt. 1 el water.
  • Kneed met de hand tot een soepel deeg.
  • Leg het deeg minstens 30 minuten in de koelkast.
  • Was de pruimen en halveer ze.
  • Houd 100 g pruimen apart.
  • Verwarm de oven op 200 °C.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad tot een cirkel die 1 cm groter is dan de bakvorm.
  • Vet de bakvorm in.
  • Leg de cirkel in de bakplaat.
  • Strooi het amandelschaafsel op het deeg.
  • Leg de pruimen met de bolle kant naar boven in de bakvorm
  • Laat een rand van 1 cm vrij.
  • Bestrooi de pruimen met 1 el suiker
  • Vouw de deegrand iets naar binnen
  • Bak 15 minuten in de oven
  • Pureer de overige pruimen met 2 el suiker en breng dit in een steelpannetje aan de kook.
  • Even door laten pruttelen op een laag pitje (5 minuten).
  • Neem de taart uit de oven en bestrijk deze met de jam.
  • Zet de taart weer in de oven en bak 10 minuten af.

Serveer de taart met een randje poedersuiker.

Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: