Knapperige notentaart met zomerpruimen.

knapperige

Knapperige notentaart met zomerpruimen.

Ingrediënten:

150 g + een beetje bloem
125 g suiker + 3 el suiker
125 g amandelmeel
1 ei
50 g amandelschaafsel
125 g koude roomboter
600 g pruimen
poedersuiker
laag rond bakblik Ø 28 cm

Bereiding:

  • Meng 150 g bloem, 125 g suiker en het amandelmeel.
  • Voeg hierbij de boter in klontjes, het ei en evt. 1 el water.
  • Kneed met de hand tot een soepel deeg.
  • Leg het deeg minstens 30 minuten in de koelkast.
  • Was de pruimen en halveer ze.
  • Houd 100 g pruimen apart.
  • Verwarm de oven op 200 °C.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad tot een cirkel die 1 cm groter is dan de bakvorm.
  • Vet de bakvorm in.
  • Leg de cirkel in de bakplaat.
  • Strooi het amandelschaafsel op het deeg.
  • Leg de pruimen met de bolle kant naar boven in de bakvorm
  • Laat een rand van 1 cm vrij.
  • Bestrooi de pruimen met 1 el suiker
  • Vouw de deegrand iets naar binnen
  • Bak 15 minuten in de oven
  • Pureer de overige pruimen met 2 el suiker en breng dit in een steelpannetje aan de kook.
  • Even door laten pruttelen op een laag pitje (5 minuten).
  • Neem de taart uit de oven en bestrijk deze met de jam.
  • Zet de taart weer in de oven en bak 10 minuten af.

Serveer de taart met een randje poedersuiker.

Succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?