Knapperige notentaart met zomerpruimen.
Ingrediënten:
150 g + een beetje bloem
125 g suiker + 3 el suiker
125 g amandelmeel
1 ei
50 g amandelschaafsel
125 g koude roomboter
600 g pruimen
poedersuiker
laag rond bakblik Ø 28 cm
Bereiding:
- Meng 150 g bloem, 125 g suiker en het amandelmeel.
- Voeg hierbij de boter in klontjes, het ei en evt. 1 el water.
- Kneed met de hand tot een soepel deeg.
- Leg het deeg minstens 30 minuten in de koelkast.
- Was de pruimen en halveer ze.
- Houd 100 g pruimen apart.
- Verwarm de oven op 200 °C.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad tot een cirkel die 1 cm groter is dan de bakvorm.
- Vet de bakvorm in.
- Leg de cirkel in de bakplaat.
- Strooi het amandelschaafsel op het deeg.
- Leg de pruimen met de bolle kant naar boven in de bakvorm
- Laat een rand van 1 cm vrij.
- Bestrooi de pruimen met 1 el suiker
- Vouw de deegrand iets naar binnen
- Bak 15 minuten in de oven
- Pureer de overige pruimen met 2 el suiker en breng dit in een steelpannetje aan de kook.
- Even door laten pruttelen op een laag pitje (5 minuten).
- Neem de taart uit de oven en bestrijk deze met de jam.
- Zet de taart weer in de oven en bak 10 minuten af.
Serveer de taart met een randje poedersuiker.
Succes!