voor 10 personen
1 kopje pecannoten
3 peren bijvoorbeeld de Doyenné du Comice. Niet te Rijp.
4 velletjes bladerdeeg jam
150 g amandelspijs
50 g amandelmeel
amandelschaafsel
poedersuiker
- De oven voorverwarmen op 200 ºC.
- Peertjes schillen, klokhuis eruit en in partjes snijden
- Smeer een laag bakblik in
- Leg de 4 plakjes bladerdeeg naast elkaar op een stukje plastic folie maar laat ze een beetje over elkaar heen lappen.
- Leg hier weer een folie op en rol het bladerdeeg uit.
- Steek er nu met je springvorm een cirkel uit.( zorg dat de vorm ongeveer 2 cm groter is dan de springvorm)
- Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Smeer de bodem in met laagje jam.
- Strooi het amandelmeel op de jam.
- Snijd nu de amandelspijs in hele kleine blokjes en verdeel deze ook over de bodem.
- Hak nu de Pecannoten nootjes met een mes fijn. ( niet te fijn )
- Strooi deze ook over de bodem.
- Leg nu de peertjes in waaiervorm op het geheel.
- Geraspte amandelschaafsel erover.
- Het geheel kan nu 30 minuten in de oven op 200 ºC.
Voor opdienen bestrooien met poedersuiker.
Heerlijk om warm te eten met een bolletje ijs!
Succes!