Pecan perentaart met spijs

pecan pievoor 10 personen

1 kopje pecannoten
3 peren bijvoorbeeld de Doyenné du Comice. Niet te Rijp.
4 velletjes bladerdeeg jam
150 g amandelspijs
50 g amandelmeel
amandelschaafsel
poedersuiker
41

  • De oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • Peertjes schillen, klokhuis eruit en in partjes snijden
  • Smeer een laag bakblik in
  • Leg de 4 plakjes bladerdeeg naast elkaar op een stukje plastic folie maar laat ze een beetje over elkaar heen lappen.
  • Leg hier weer een folie op en rol het bladerdeeg uit.
  • Steek er nu met je springvorm een cirkel uit.( zorg dat de vorm ongeveer 2 cm groter is dan de springvorm)
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Smeer de bodem in met laagje jam.
  • Strooi het amandelmeel op de jam.
  • Snijd nu de amandelspijs in hele kleine blokjes en verdeel deze ook over de bodem.
  • Hak nu de Pecannoten nootjes met een mes fijn. ( niet te fijn )
  • Strooi deze ook over de bodem.
  • Leg nu de peertjes in waaiervorm op het geheel.
  • Geraspte amandelschaafsel erover.
  • Het geheel kan nu 30 minuten in de oven op 200 ºC.

Voor opdienen bestrooien met poedersuiker.

Heerlijk om warm te eten met een bolletje ijs!

Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: