Perzik, mango kwarktaart met Oreo bodem en papaja topping

kwaktaart3gifIngrediënten:

1 papaja
250 g verse mango of uit diepvries
1 blik perziken op siroop 410 g
1 limoen
450 g kwark
250 ml slagroom
154 g Oreo koekjes (1 pak)
50 g roomboter
3 ½ el suiker
21 blaadjes gelatine
rond bakblik
vetvrij papier

Voor de opmaak:

6 Oreo koekjes
1 verse mango

IMG_3712

Bereiding:

  • Smeer een rond bakblik een beetje in met boter en beleg deze met bakpapier (plakt het bakpapier beter aan het blik).
  • Maal de Oreo koekjes fijn.
  • Vermeng de kruimels fijn met de gesmolten boter.
  • Bedek de onderkant van het bakblik met de koekjes en druk goed aan.

IMG_3714

  • Zet het bakblik in de diepvries.
  • Leg 4 blaadjes gelatine in water om te wellen.
  • Pureer 300 g perziken.
  • Giet de gepureerde perziken in een steelpannetje en breng deze tegen de kook aan (niet koken).

IMG_3715   IMG_3716

    • Knijp de gelatine uit en meng deze door de puree totdat dit geheel is opgenomen.
    • Haal de taartvorm uit de diepvries en giet de puree over de Oreo bodem.

IMG_3717  IMG_3718

    • Verdeel hierover de mangoblokjes.
    • Zet het geheel weer in de diepvries.
    • Pureer 500 g papaja met sap van 1 limoen en 1 ½ el suiker.

IMG_3719

    • Haal de puree door een zeef en zet deze koel weg.
    • Snij de overgebleven perziken in kleine stukjes.
    • Leg 13 blaadjes gelatine in water om te wellen.
    • Meng de (on-geklopte) slagroom met de kwark, 2 el suiker en de perzikblokjes
    • Breng 250 ml perzik sap tegen de kook aan ( niet koken).

IMG_3720

    • Knijp de gelatine uit en meng deze door het sap, totdat dit geheel is opgenomen.
    • Meng het sap goed door het kwarkmengsel.
    • Haal de taart uit de diepvries en giet hier het kwarkmengsel over.

IMG_3722

  • Zet het geheel wederom in de diepvries, net zo lang dat de bovenkant iets hard is voor de laatste laag.
  • Leg 4 blaadjes gelatine in water om te wellen.
  • Haal het papaja sap uit de koelkast en breng deze tegen de kook aan ( niet koken).
  • Knijp de gelatine uit en meng deze door het sap, totdat dit geheel is opgenomen.
  • Haal de taart uit de diepvries en giet hierover het papaja sap.
  • Zet de taart in de koelkast en laat de taart in ieder geval 3 uur koelen.

Opmaken:

  • Schil de mango en snijd deze in dunne plakjes in de vorm van zonnebloemblaadjes.
  • Verkruimel de Oreo koekjes.
  • Leg een bak ring op het midden van de taart en strooi hierin de kruimels.
  • Leg de bloemblaadjes om de bak ring.
  • Haal de bak ring weg.

Succes!

kwarktaart2gif

4 Comments

    • SmulBoks says:

      Hallo Ubelien, Gelatine werkt minder goed bij vruchten die eiwitafbrekende enzymen bevatten dus ook Kiwi.
      Als je de kiwi eerst kort kookt, dan wordt het enzym vernietigd, en zal de gelatine wel opstijven.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: