Perzik, mango kwarktaart met Oreo bodem en papaja topping

kwaktaart3gifIngrediënten:

1 papaja
250 g verse mango of uit diepvries
1 blik perziken op siroop 410 g
1 limoen
450 g kwark
250 ml slagroom
154 g Oreo koekjes (1 pak)
50 g roomboter
3 ½ el suiker
21 blaadjes gelatine
rond bakblik
vetvrij papier

Voor de opmaak:

6 Oreo koekjes
1 verse mango

IMG_3712

Bereiding:

  • Smeer een rond bakblik een beetje in met boter en beleg deze met bakpapier (plakt het bakpapier beter aan het blik).
  • Maal de Oreo koekjes fijn.
  • Vermeng de kruimels fijn met de gesmolten boter.
  • Bedek de onderkant van het bakblik met de koekjes en druk goed aan.

IMG_3714

  • Zet het bakblik in de diepvries.
  • Leg 4 blaadjes gelatine in water om te wellen.
  • Pureer 300 g perziken.
  • Giet de gepureerde perziken in een steelpannetje en breng deze tegen de kook aan (niet koken).

IMG_3715   IMG_3716

    • Knijp de gelatine uit en meng deze door de puree totdat dit geheel is opgenomen.
    • Haal de taartvorm uit de diepvries en giet de puree over de Oreo bodem.

IMG_3717  IMG_3718

    • Verdeel hierover de mangoblokjes.
    • Zet het geheel weer in de diepvries.
    • Pureer 500 g papaja met sap van 1 limoen en 1 ½ el suiker.

IMG_3719

    • Haal de puree door een zeef en zet deze koel weg.
    • Snij de overgebleven perziken in kleine stukjes.
    • Leg 13 blaadjes gelatine in water om te wellen.
    • Meng de (on-geklopte) slagroom met de kwark, 2 el suiker en de perzikblokjes
    • Breng 250 ml perzik sap tegen de kook aan ( niet koken).

IMG_3720

    • Knijp de gelatine uit en meng deze door het sap, totdat dit geheel is opgenomen.
    • Meng het sap goed door het kwarkmengsel.
    • Haal de taart uit de diepvries en giet hier het kwarkmengsel over.

IMG_3722

  • Zet het geheel wederom in de diepvries, net zo lang dat de bovenkant iets hard is voor de laatste laag.
  • Leg 4 blaadjes gelatine in water om te wellen.
  • Haal het papaja sap uit de koelkast en breng deze tegen de kook aan ( niet koken).
  • Knijp de gelatine uit en meng deze door het sap, totdat dit geheel is opgenomen.
  • Haal de taart uit de diepvries en giet hierover het papaja sap.
  • Zet de taart in de koelkast en laat de taart in ieder geval 3 uur koelen.

Opmaken:

  • Schil de mango en snijd deze in dunne plakjes in de vorm van zonnebloemblaadjes.
  • Verkruimel de Oreo koekjes.
  • Leg een bak ring op het midden van de taart en strooi hierin de kruimels.
  • Leg de bloemblaadjes om de bak ring.
  • Haal de bak ring weg.

Succes!

kwarktaart2gif

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?