Polenta d’Asti

polenta dasti

Ingrediënten:

125 g boter
150 g suiker
3 eieren + drie dooiers (de drie eiwitten na je nodig hebt)
125 g polenta
80 g aardappelzetmeel
2 eetlepels Manitoba tarwebloem (kan je deze niet vinden dan tarwe bloem)
geraspte schil van een citroen
50 rozijnen
250 g amandelspijs
biscuit fijn verkruimeld
abrikozengelei
Maraschino

Bereiding:

  • Wel de rozijnen met een glas Maraschino.
  • Klop 3 hele eieren +drie eierdooiers met de suiker.
  • Is alles goed gemixt voeg dan de gezeefde bloem, de citroenrasp en gesmolten boter toe.
  • Laat de rozijnen uitlekken en bestrooid ze met meel.
  • Bewaar de Marashino.
  • Klop het resteren eiwit stijf en voeg ze toe aan het ei en de bloem.
  • Ga niet roeren maar schep luchtjes van onder naar boven met een spatel.
  • Voeg nu de rozijnen toe.
  • Giet het mengsel in een bakblik ingevet en bebloemd (24/25 cm. In diameter)
  • Zet 60 minuten in de hete oven op 150 C°.
  • Controleer met tandenstoker of hij gaar is.
  • Zo ja haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen.
  • Ondertussen gaan we de Stroop bereiden.

Stroop:

  • 100ml. water koken.
  • Suiker naar smaak (50/100 gr) toevoegen.
  • Zodra de suiker is gesmolten verwijder je de pan van het vuur en voeg je de bewaarde Maraschino toe.
  • Met deze siroop bevochtig je de cake (erg nat !!!!).
  • Neem nu 2 el abrikozengelei en maak het een beetje vloeibaar door er 2 el water toe te voegen.
  • Zelfs de randen, moet worden bedekt met een dun laagje gelei.
  • Neem nu de amandelspijs en rol deze uit op met bloem bestoven werkblad.
  • Rol met een deegroller de spijs zo van formaat dat deze over de cake past.
  • Ik vind het zelf altijd handig om de spijs uit te rollen tussen 2 stukjes plastic folie.
  • Bedek de cake met de spijs en snijd de overtollige randen af.
  • Druk zachtjes aan.
  • Smeer de amandelspijs met een beetje abrikoos gelei in.
  • Top het geheel af met verkruimelde biscuit.

Succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?