Polenta d’Asti

polenta dasti

Ingrediënten:

125 g boter
150 g suiker
3 eieren + drie dooiers (de drie eiwitten na je nodig hebt)
125 g polenta
80 g aardappelzetmeel
2 eetlepels Manitoba tarwebloem (kan je deze niet vinden dan tarwe bloem)
geraspte schil van een citroen
50 rozijnen
250 g amandelspijs
biscuit fijn verkruimeld
abrikozengelei
Maraschino

Bereiding:

  • Wel de rozijnen met een glas Maraschino.
  • Klop 3 hele eieren +drie eierdooiers met de suiker.
  • Is alles goed gemixt voeg dan de gezeefde bloem, de citroenrasp en gesmolten boter toe.
  • Laat de rozijnen uitlekken en bestrooid ze met meel.
  • Bewaar de Marashino.
  • Klop het resteren eiwit stijf en voeg ze toe aan het ei en de bloem.
  • Ga niet roeren maar schep luchtjes van onder naar boven met een spatel.
  • Voeg nu de rozijnen toe.
  • Giet het mengsel in een bakblik ingevet en bebloemd (24/25 cm. In diameter)
  • Zet 60 minuten in de hete oven op 150 C°.
  • Controleer met tandenstoker of hij gaar is.
  • Zo ja haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen.
  • Ondertussen gaan we de Stroop bereiden.

Stroop:

  • 100ml. water koken.
  • Suiker naar smaak (50/100 gr) toevoegen.
  • Zodra de suiker is gesmolten verwijder je de pan van het vuur en voeg je de bewaarde Maraschino toe.
  • Met deze siroop bevochtig je de cake (erg nat !!!!).
  • Neem nu 2 el abrikozengelei en maak het een beetje vloeibaar door er 2 el water toe te voegen.
  • Zelfs de randen, moet worden bedekt met een dun laagje gelei.
  • Neem nu de amandelspijs en rol deze uit op met bloem bestoven werkblad.
  • Rol met een deegroller de spijs zo van formaat dat deze over de cake past.
  • Ik vind het zelf altijd handig om de spijs uit te rollen tussen 2 stukjes plastic folie.
  • Bedek de cake met de spijs en snijd de overtollige randen af.
  • Druk zachtjes aan.
  • Smeer de amandelspijs met een beetje abrikoos gelei in.
  • Top het geheel af met verkruimelde biscuit.

Succes!

One thought on “Polenta d’Asti

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: