Ingrediënten:
125 g boter
150 g suiker
3 eieren + drie dooiers (de drie eiwitten na je nodig hebt)
125 g polenta
80 g aardappelzetmeel
2 eetlepels Manitoba tarwebloem (kan je deze niet vinden dan tarwe bloem)
geraspte schil van een citroen
50 rozijnen
250 g amandelspijs
biscuit fijn verkruimeld
abrikozengelei
Maraschino
Bereiding:
- Wel de rozijnen met een glas Maraschino.
- Klop 3 hele eieren +drie eierdooiers met de suiker.
- Is alles goed gemixt voeg dan de gezeefde bloem, de citroenrasp en gesmolten boter toe.
- Laat de rozijnen uitlekken en bestrooid ze met meel.
- Bewaar de Marashino.
- Klop het resteren eiwit stijf en voeg ze toe aan het ei en de bloem.
- Ga niet roeren maar schep luchtjes van onder naar boven met een spatel.
- Voeg nu de rozijnen toe.
- Giet het mengsel in een bakblik ingevet en bebloemd (24/25 cm. In diameter)
- Zet 60 minuten in de hete oven op 150 C°.
- Controleer met tandenstoker of hij gaar is.
- Zo ja haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen.
- Ondertussen gaan we de Stroop bereiden.
Stroop:
- 100ml. water koken.
- Suiker naar smaak (50/100 gr) toevoegen.
- Zodra de suiker is gesmolten verwijder je de pan van het vuur en voeg je de bewaarde Maraschino toe.
- Met deze siroop bevochtig je de cake (erg nat !!!!).
- Neem nu 2 el abrikozengelei en maak het een beetje vloeibaar door er 2 el water toe te voegen.
- Zelfs de randen, moet worden bedekt met een dun laagje gelei.
- Neem nu de amandelspijs en rol deze uit op met bloem bestoven werkblad.
- Rol met een deegroller de spijs zo van formaat dat deze over de cake past.
- Ik vind het zelf altijd handig om de spijs uit te rollen tussen 2 stukjes plastic folie.
- Bedek de cake met de spijs en snijd de overtollige randen af.
- Druk zachtjes aan.
- Smeer de amandelspijs met een beetje abrikoos gelei in.
- Top het geheel af met verkruimelde biscuit.
Succes!