Pruimen tarte tatin met blauwe bessen en pecannoten

pruimentaart1
Ingrediënten:

500 g pruimen, ontpit
1 plakje blader deeg
25 g roomboter
100 g suiker
20 ml water
1 vanillestokje
50 g blauwe bessen
50 g pecannoten, fijngehakt
poeder suiker
1 el honing

img_3887

Bereiding:

  • In een pan met dikke boden smelt je 20 g boter.
  • Voeg hierbij de suiker en laat het even zachtjes pruttelen.( niet doorscheppen, gewoon pan bewegen).
  • Zodra de suiker is opgelost schraap je het vanillestokje uit en voeg de zaadjes en het overgebleven stokje toe.
  • 2 min. zachtjes door pruttelen. ( niet bruin laten worden).

img_3890

  • Giet nu het water toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur weer zacht en leg de halve pruimen op de platte kant in de pan.
  • Laat 3 min. zachtjes pruttelen en schep dan de pruimen eruit. ( zet weg).

img_3891

  • Voeg nu de blauwe bessen in de pan en schep deze gedurende 2 min. om.
  • Haal de blauwe bessen uit de pan en zet weg.

img_3893

  • Laat de suiker gewoon door pruttelen.
  • Ontdooi 9 blader deeg plakjes en leg deze zoals voorbeeld trapsgewijs op een bakpapier.

img_3896

  • Druk de kanten tegen elkaar aan.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg een bakpapiertje op de onderkant in een lage ronde bakvorm
  • Smeer of spuit de zijkanten in.
  • Verdeel de pruimen met de bolle kant over de bakvorm, een halve cm van de zijkant.
  • Verdeel hiertussen de blauwe bessen.

img_3897

    • Haal het vanillestokje uit de suiker en giet de helft van de siroop over de pruimen.
    • Snij een rond 1cm groter van de bakvorm van het blader deeg.
    • Bedek de pruimen met het blader deeg en vouw de zijkanten naar binnen.
    • Druk het blader deeg iets aan.
    • Prik met een vork gaatjes in het blader deeg.
    • Bestrijk het blader deeg met gesmolten boter en besprenkel deze met suiker.
    • Zet de taart 35 min. in de oven.
    • COMBISTOOMOVEN 185°C/25%stoom 30 min.
    • Laat de taart iets afkoelen, leg een bord op de vorm en draai de taart om.
    • verwarm de honing en smeer deze over de taart ( voor het glimmen)

Besprenkel de taart aan de rand met gehakte pedanten en poeder suiker.

Succes!

img_3911

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: