Rijkelijk bedekte Pavlova

pavlova
Voor 10 personen

Ingrediënten:

6 eiwitten
300 g suiker
1 tl natuurazijn
1 tl maïzena
500 ml slagroom
50 g suiker
500 g fruit naar keuze

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 120 ºC.
  • Splits 6 eieren en doe de eiwitten in een grote kom
  • (om een mooi schuim te krijgen is het erg belangrijk).
  • De kom moet goed vetvrij zijn en er mag geen spoortje dooier in het eiwit zitten.
  • Eiwit kloppen en voeg ondertussen beetje bij beetje ¾ van de suiker toe.
  • Maïzena en de azijn toe voegen.
  • Als laatste spatel je de rest van de suiker voorzichtig door het mengsel.
  • Schep het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bak 1,5 uur op 120 ºC.
  • Haal de taart uit de oven en verwijder het bakpapier.
  • Plaats de taart op een mooie schaal.
  • Slagroom met de suiker stijf kloppen.
  • Doe de slagroom lekker royaal op het taartschuim.

Nu maakt het eigenlijk niet uit met welk fruit je de taart bedekt, ikzelf vind een veelkleurige Pavlova erg fraai om te zien.

Succes!

1 reactie

  1. Pingback: Mijn eigen Pavlova geslaagd! | Smulboks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: