romantische appelcake met witte chocolade

Italiaanse taart
Ingrediënten voor de rozen:

3 grote stevige appels
500 ml water
300 gram witte basterdsuiker
1 vanillestokje
snufje kaneel
snufje kardemom
rode kleurstof
jam

Voor het beslag:

200 gr suiker
1 zakje vanille suiker of 1 tl vanille aroma
4 eieren
200 gr bloem
200 gr boter, op kamertemperatuur
1 tl bakpoeder
snufje zout
2 stevige appels
snufje kaneel
100 g witte chocolade

Bereiding:

  • Pak een grote kom en klop hierin de suiker, vanillesuiker en boter met een mixer tot een glad beslag.
  • Voeg tijdens het mixen 1 voor 1 de eieren toe.
  • Voeg ook de bloem en bakpoeder beetje voor beetje toe onder het mixen.
  • Mix dan nog eens 3 minuten op de hoogste stand.
  • Zet het beslag weg.

Vulling:

  • Schil 3 appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in dunne plakjes.
  • Giet in een pan met dikke bodem het water, de basterdsuiker en kaneel, kardemom en het merg van het vanillestokje. (de rest van de peul mag er ook in).
  • Voeg een paar druppel rode kleurstof toe.
  • Voeg de appelschijfjes toe en breng het tegen de kook aan.

IMG_3473

  • Laat de appels in 10 minuten op laag vuur zacht worden.
  • Laat ze niet te zacht worden, ze moeten niet uit elkaar vallen.
  • Giet de schijfjes in een vergiet en laat ze drogen op bv. keukenpapier of keukendoek.

IMG_3476

  • Verwarm de oven voor op 165 °C.

Vulling:

  • Verwijder van 2 appels het klokhuis en snijd de appels met schil in kleine stukjes.
  • Hak de witte chocolade in kleine stukjes.
  • Voeg de chocolade bij de gesneden appel met 1/3 van het beslag en 1 tl kaneel.
  • Roer goed door.

IMG_3474

  • Vet een bakblik in en beleg deze met bakpapier.
  • 1e laag 1/3 beslag.
  • 2e laag afgekoelde appelpartjes.
  • 3e laag beslag met appels/chocolade.
  • 4e laag beslag.

IMG_3475 IMG_3477 IMG_3478 IMG_3479

Rozen maken:

  • Maak eerst het hart van de roosjes door een appelschijfje op te rollen.
  • Plaats het hartje op het beslag, iets in het beslag drukken.
  • Plaats nu een blaadje om het hart heen door er een appelschijfje omheen te vouwen,
  • Begin met een roos in het midden en maak er een paar omheen.

IMG_3480

  • Bak de cake goudbruin in ong. 60 minuten.
  • Combi-stoomoven 160°C/25%stoom/50 min.
  • Zodra de cake uit de oven is gekomen, smeer je de bovenkant in met een dun laagje jam voor de glans.

Succes!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?