romantische appelcake met witte chocolade

Italiaanse taart
Ingrediënten voor de rozen:

3 grote stevige appels
500 ml water
300 gram witte basterdsuiker
1 vanillestokje
snufje kaneel
snufje kardemom
rode kleurstof
jam

Voor het beslag:

200 gr suiker
1 zakje vanille suiker of 1 tl vanille aroma
4 eieren
200 gr bloem
200 gr boter, op kamertemperatuur
1 tl bakpoeder
snufje zout
2 stevige appels
snufje kaneel
100 g witte chocolade

Bereiding:

  • Pak een grote kom en klop hierin de suiker, vanillesuiker en boter met een mixer tot een glad beslag.
  • Voeg tijdens het mixen 1 voor 1 de eieren toe.
  • Voeg ook de bloem en bakpoeder beetje voor beetje toe onder het mixen.
  • Mix dan nog eens 3 minuten op de hoogste stand.
  • Zet het beslag weg.

Vulling:

  • Schil 3 appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in dunne plakjes.
  • Giet in een pan met dikke bodem het water, de basterdsuiker en kaneel, kardemom en het merg van het vanillestokje. (de rest van de peul mag er ook in).
  • Voeg een paar druppel rode kleurstof toe.
  • Voeg de appelschijfjes toe en breng het tegen de kook aan.

IMG_3473

  • Laat de appels in 10 minuten op laag vuur zacht worden.
  • Laat ze niet te zacht worden, ze moeten niet uit elkaar vallen.
  • Giet de schijfjes in een vergiet en laat ze drogen op bv. keukenpapier of keukendoek.

IMG_3476

  • Verwarm de oven voor op 165 °C.

Vulling:

  • Verwijder van 2 appels het klokhuis en snijd de appels met schil in kleine stukjes.
  • Hak de witte chocolade in kleine stukjes.
  • Voeg de chocolade bij de gesneden appel met 1/3 van het beslag en 1 tl kaneel.
  • Roer goed door.

IMG_3474

  • Vet een bakblik in en beleg deze met bakpapier.
  • 1e laag 1/3 beslag.
  • 2e laag afgekoelde appelpartjes.
  • 3e laag beslag met appels/chocolade.
  • 4e laag beslag.

IMG_3475 IMG_3477 IMG_3478 IMG_3479

Rozen maken:

  • Maak eerst het hart van de roosjes door een appelschijfje op te rollen.
  • Plaats het hartje op het beslag, iets in het beslag drukken.
  • Plaats nu een blaadje om het hart heen door er een appelschijfje omheen te vouwen,
  • Begin met een roos in het midden en maak er een paar omheen.

IMG_3480

  • Bak de cake goudbruin in ong. 60 minuten.
  • Combi-stoomoven 160°C/25%stoom/50 min.
  • Zodra de cake uit de oven is gekomen, smeer je de bovenkant in met een dun laagje jam voor de glans.

Succes!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

%d bloggers liken dit: