Ingrediënten
500 g patent bloem gezeefd
15 g bakpoeder
1/2 tl kaneel
300 g suiker
150 ml melk
150 g boter gesmolten
50 g pure chocola gesmolten
80 ml koffie warme sterke koffie
150 g Skyr frambozen
1 doosje diepvries frambozen en blauwe bessen
2 eieren
Glazuur
200 g poedersuiker
50 g boter gesmolten, iets afgekoeld
10 g cacaopoeder
50 ml sterke koffie
gemalen kokos
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Vet een ronde of vierkante in en bekleed met bakpapier.
- Zeef de bloem, voeg hierbij de bakpoeder, kaneel en cacao.
- Zet het weg.
- Meng suiker, en eieren tot een romig geheel.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Voeg de melk, boter, chocola en koffie toe.
- Voeg het bloemmengsel toe aan de natte ingrediënten en meng tot het geheel is opgenomen.
- Voeg de Skyr toe en meng goed door. niet te lang.
- Schep de bevroren vruchten door het beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm en verdeel gelijkmatig.
- Plaats in de oven voor 30-40 minuten.
- Combi/stoomoven 175 °C/ weinig vocht / 35 min.
- Laat de cake afkoelen.
Glazuur
- Verwarm de koffie. handwarm
- Voeg boter, poedersuiker en cacaopoeder toe , en meng tot alles is opgelost.
- Schenk het glazuur over de cake, verdeel gelijkmatig en besprenkel naar smaak met gemalen kokos.
- Laat de cake opstijven in de koelkast.
- Snij de cake in stukjes.
Succes!