Skufkake! oftewel IJslandse brownies met vruchten

skufkake1gifIngrediënten

500 g patent bloem gezeefd
15 g bakpoeder
1/2 tl kaneel
300 g suiker
150 ml melk
150 g boter gesmolten
50 g pure chocola gesmolten
80 ml koffie warme sterke koffie
150 g Skyr frambozen
1 doosje diepvries frambozen en blauwe bessen

Glazuur

200 g poedersuiker
50 g boter gesmolten, iets afgekoeld
10 g cacaopoeder
50 ml sterke koffie
gemalen kokos

IMG_4749

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Vet een ronde of vierkante in en bekleed met bakpapier.
  • Zeef de bloem, voeg hierbij de bakpoeder, kaneel en cacao.
  • Zet het weg.
  • Meng suiker, en eieren tot een romig geheel.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Voeg de melk, boter, chocola en koffie toe.
  • Voeg het bloemmengsel toe aan de natte ingrediënten en meng tot het geheel is opgenomen.
  • Voeg de Skyr toe en meng goed door. niet te lang.
  • Schep de bevroren vruchten door het beslag.

IMG_4752

  • Giet het beslag in de bakvorm en verdeel gelijkmatig.
  • Plaats in de oven voor 30-40 minuten.
  • Combi/stoomoven 175 °C/ weinig vocht / 35 min.
  • Laat de cake afkoelen.

IMG_4753

Glazuur

  • Verwarm de koffie. handwarm
  • Voeg boter, poedersuiker en cacaopoeder toe , en meng tot alles is opgelost.

IMG_4754

  • Schenk het glazuur over de cake, verdeel gelijkmatig en besprenkel naar smaak met gemalen kokos.
  • Laat de cake opstijven in de koelkast.
  • Snij de cake in stukjes.

Succes!

skufkake1gif

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: