Skuffkaker! oftewel IJslandse brownies met vruchten

skufkake1gifIngrediënten

500 g patent bloem gezeefd
15 g bakpoeder
1/2 tl kaneel
300 g suiker
150 ml melk
150 g boter gesmolten
50 g pure chocola gesmolten
80 ml koffie warme sterke koffie
150 g Skyr frambozen
1 doosje diepvries frambozen en blauwe bessen
2 eieren

Glazuur

200 g poedersuiker
50 g boter gesmolten, iets afgekoeld
10 g cacaopoeder
50 ml sterke koffie
gemalen kokos

IMG_4749

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Vet een ronde of vierkante in en bekleed met bakpapier.
  • Zeef de bloem, voeg hierbij de bakpoeder, kaneel en cacao.
  • Zet het weg.
  • Meng suiker, en eieren tot een romig geheel.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Voeg de melk, boter, chocola en koffie toe.
  • Voeg het bloemmengsel toe aan de natte ingrediënten en meng tot het geheel is opgenomen.
  • Voeg de Skyr toe en meng goed door. niet te lang.
  • Schep de bevroren vruchten door het beslag.

IMG_4752

  • Giet het beslag in de bakvorm en verdeel gelijkmatig.
  • Plaats in de oven voor 30-40 minuten.
  • Combi/stoomoven 175 °C/ weinig vocht / 35 min.
  • Laat de cake afkoelen.

IMG_4753

Glazuur

  • Verwarm de koffie. handwarm
  • Voeg boter, poedersuiker en cacaopoeder toe , en meng tot alles is opgelost.

IMG_4754

  • Schenk het glazuur over de cake, verdeel gelijkmatig en besprenkel naar smaak met gemalen kokos.
  • Laat de cake opstijven in de koelkast.
  • Snij de cake in stukjes.

Succes!

skufkake1gif

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: