Valentijnstaart met smeerbare marsepein

marcipano gif

Ingrediënten Marcipano aardbeienbolletjes: ( maak deze de avond van tevoren)

250 g aardbeien
1 blaadje gelatine
½ pot marcipano
ijsblokjeshouder
2 tl citroensap
1 tl rode kleurstof ( poeder)

Bereiding:

    • Pureer de aardbeien en met de marcipano.
    • Meng 2 tl citroensap met 1 tl rode kleurstof en voeg dit toe.
    • Laat 1 blaadje gelatine weken.
    • In een steelpannetje breng je de gepureerde aardbeien met de Marcipano tegen de kook aan.
    • Zet het gas uit en los hierin het blaadje gelatine op.
    • Giet het sapje in een ijsblokjeshouder en laat dit een nacht invriezen.

aardbeienblokjes

Ingrediënten buitenkant cake:

4 eieren
6 el heet water
200 g suiker
1 zakjes vanillesuiker
150 g bloem
60 g maïzena
1 volle tl bakpoeder.

Ingrediënten rode bodem cake

4 eieren
6 el heet water
1 zakjes vanillesuiker
200 g suiker
150 g bloem
60 g maïzena
1 volle tl bakpoeder.
kleurstof poeder rood

Bereiding:

Bovenstaande ingrediënten voor het cakedeeg gaan we op dezelfde manier bereiden maar wel afzonderlijk van elkaar ( het is rood deeg en het is blank deeg).Let op er zijn 2 grote verschillen de rode kleurstof vermeng je bij de rode cake met het water!
En de baktemperatuur voor de buitenkant is 10-15 minuten.
We beginnen met het rode deeg omdat deze niet opgerold hoeft te worden.

    • Verwarm de oven voor op 200 °C.
    • Meng 2 tl rode kleurstof met het water.
    • De 4 eieren samen met het water op de hoogste stand kloppen.
    • Voeg nu de suiker en de vanillesuiker toe en blijf nog 2 minuten doorkloppen.
    • Voeg nu de bloem, maïzena en 1 kleine tl bakpoeder toe.
    • Nog 2 minuten op een lage stand doorkloppen.
    • Giet het mengsel op een bakpapier, vouw het papier aan de zijkanten omhoog, zodat hier een rand ontstaat.
    • Het deeg moet ong. 1 cm zijn.
    • Bak de plaat in 15-20 minuten gaar.
    • Leg een theedoek op je werkblad en bestrooi deze met suiker.
    • Na het bakken leg je de cake met het bakpapier naar boven op de theedoek.
    • Trek nu zachtjes het papier eraf.
    • Laten afkoelen en in de vorm van de kom snijden.
    • Heb je nog een klein beetje over dan snij je hier een kleiner rondje uit.
    • Zet de bodem weg.

plak

Bereiding van de cake voor de buitenkant.

      • Hetzelfde als boven alleen vermeng je hier de rode kleurstof met het water en de baktijd is 10-15 minuten.
      • In de tussentijd kan je de botercrème maken.

Botercrème ingrediënten voor de buitenkant:

        • 1 zakje luchtige botercrème dr. Oetker
        • 2 tl melk
        • Volg de bereiding op de verpakking.
        • Schep 2 volle el over in een andere kom en zet weg.
        • Meng 1 tl rode kleurstofpoeder met een paar druppeltjes melk en meng deze door de rest van de botercrème.

rood

        • De cake laten afkoelen en bestrijken met de rode botercrème.
        • Strak oprollen en 2 uur in de koelkast zetten.
        • Smeer een kom in met boter en bedek deze met folie. Laat een flink stuk overhangen.
        • Snij dunne plakken uit de koude rol en plak deze tegen de rand.
        • Smeer de witte botercrème tegen de rolletjes aan.

bekleden

Ingrediënten vulling:

500 g mascarpone
500 ml slagroom
suiker
½ pot Marcipano liefde
7 blaadjes gelatine

        • Klop de slagroom stijf. ( bewaar 10 el)
        • Voeg hierbij de mascarpone.
        • Klop 1 minuut zachtjes door.
        • Laat 7 blaadjes gelatine weken.
        • Verwarm in een pannetje de 10 el slagroom en los hierin de gelatine op.
        • Voeg dit bij de slagroom en meng nog 1 min. zachtjes door.
        • Schep de helft van het geheel over in een andere kom en breng deze op smaak met suiker.
        • In de andere kom voeg je ½ potje marcipano.
        • Schep de room in 2 spuitzakken.

creme

Nu kan je de kom gaan vullen:

1e laag klein rondje rode cake.
2e laag witte vulling.
3e laag ingevroren aardbeien/Marcipanoblokjes.

balletjes
4e laag rode vulling.
5e  laag ingevroren blauwe bessen.
6e   laag de overgebleven vulling in cirkels.
7e laag de rode bodem.

vullen

Vouw nu alles dicht met de overhangende folie en zet minstens 5 uur in de koelkast.
Het liefst met een zware schaal erop.
Keer de kom om (let op dat er geen folie tussenzit.

Serveren met rode vruchten, slagroom en verse blaadjes munt.

collage

Heel veel succes!

%d bloggers liken dit: