Sint Maarten Hotdogs

hotdoggif

­Ingrediënten worst 20 stuks:
2 dozen Bastognekoeken
200 g melkchocolade
60 g roomboter
plastic folie
img_4320
Bereiding:
  • Verpulver de Bastognekoeken tot meel in een blender.
  • Verwarm de chocolade au bain marie.
  • smelt de boter.
  • Meng nu alles goed door elkaar.
  • Schep het deeg in een spuitzak.
  • Spuit een worst van ong. 11 cm breed en 1 cm dik op plasticfolie.
  • Rol de worst in plasticfolie en rol de uiteinden stevig op.
  • Leg de worsten in de koelkast.

Ingrediënten groene pudding:

6 eidooiers
125 g suiker
30 g maïzena
500 ml melk
1 vanillestokje
kleurstof groen

Bereiding van de pudding:

  • Klop de eidooiers en de suiker zeer luchtig.
  • Halveer het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit.
  • Breng de melk tegen de kook aan met de zaadjes en de rest van het vanillestokje ( de peul kan je er later uithalen).
  • Als het ei mooi dik is voeg je de maïzena toe.
  • Nog flink door kloppen.
  • Haal nu de vanille stok uit de kokende melk.
  • Voeg de hete melk tijden het kloppen geleidelijk toe.
  • Giet nu de massa terug in een steelpan.
  • Breng weer aan de kook en dik het geheel in.
  • voeg klein druppeltje groene kleurstof toe.
  • Goed in d gaten houden, als je pudding begint te bluppen en lekker dik is, is deze klaar.
  • Giet alles over in een koude schaal en bestrooi over de bovenkant een beetje bloem. ( tegen velvorming).
  • Zet de pudding in de koelkast.
  •  

    Ingrediënten soezendeeg:

    125 ml water
    150 ml melk
    100 g margarine
    150 g bloem
    suiker
    zout
    4 grote eieren

    Bereiding soezendeeg:

      • Giet de melk en het water in een pan.
      • Opkoken met 100 g margarine.

    soesjes1

    • Zodra de boter gesmolten is haal je de pan van het vuur en meng er de bloem doorheen.

    soesjes2

  • Zodra alles gemengd is, zet je de pan weer op het vuur en meng zeker nog 3 min. goed door. ( hoe luchtiger de soes zal worden.
  • Schep het geheel in een mengkom en laat iets afkoelen.
  • Voeg een snufje zout en suiker toe.
  • Voeg nu 1 voor 1 de eitjes toe.
  • Flink door mixen tot een mooi glad deeg dat langzaam van de lepel afglijdt.
  • soesjes3

  • Verwarm de oven voor op 230 C.
  • Vul nu een spuitzak met het beslag, geen opzetje, 1 cm Ǿ.
  • soesjes4

  • Vet een bakplaat lichtjes in.
  • Spuit strepen van ong. 12 cm lang en 2 cm breed.
  • Bak de soezen in 12 minuten goudgeel.
  • COMBI-Stoomoven 220C/ 25% stoom / 11 minuten
  • Tijdens het bakken nooit de oven openen, want dan zakken de soezen in.
  • Als de baktijd is afgelopen zet je de oven uit en zet deze een klein stukje open.
  • Laat de soezen nog 4 min. in de afkoelende oven rusten.
  •  

  • Smelt 70 g witte chocolade au bain marie en schep de helft over in een ander kommetje.
  • Kleur de chocolade geel en rood.
  • Vul 2 spuitzakken of een cornetje met de gekleurde chocolade.
  • Vul een spuitzak met de groene room.
  • Knip de soezen half open.
  • Spuit op de onderste helft de pudding.
  • Leg hierop de worst.
  • Giet een straatje gele en rode chocolade over de worst.
  • Druk de soes iets dicht.
  • Zet de hotdogs een uurtje koel weg zodat de chocolade hard kan worden.
  • img_4329

    hamham

    Kijk ook eens naar de Snoep hamburger

    Succes!

    Geef een reactie

    Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

    WordPress.com logo

    Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

    Twitter-afbeelding

    Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

    Facebook foto

    Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

    Google+ photo

    Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

    Verbinden met %s

    %d bloggers liken dit: