Sint Maarten Hotdogs

hotdoggif

­Ingrediënten worst 20 stuks:
2 dozen Bastognekoeken
200 g melkchocolade
60 g roomboter
plastic folie
img_4320
Bereiding:
  • Verpulver de Bastognekoeken tot meel in een blender.
  • Verwarm de chocolade au bain marie.
  • smelt de boter.
  • Meng nu alles goed door elkaar.
  • Schep het deeg in een spuitzak.
  • Spuit een worst van ong. 11 cm breed en 1 cm dik op plasticfolie.
  • Rol de worst in plasticfolie en rol de uiteinden stevig op.
  • Leg de worsten in de koelkast.

Ingrediënten groene pudding:

6 eidooiers
125 g suiker
30 g maïzena
500 ml melk
1 vanillestokje
kleurstof groen

Bereiding van de pudding:

  • Klop de eidooiers en de suiker zeer luchtig.
  • Halveer het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit.
  • Breng de melk tegen de kook aan met de zaadjes en de rest van het vanillestokje ( de peul kan je er later uithalen).
  • Als het ei mooi dik is voeg je de maïzena toe.
  • Nog flink door kloppen.
  • Haal nu de vanille stok uit de kokende melk.
  • Voeg de hete melk tijden het kloppen geleidelijk toe.
  • Giet nu de massa terug in een steelpan.
  • Breng weer aan de kook en dik het geheel in.
  • voeg klein druppeltje groene kleurstof toe.
  • Goed in d gaten houden, als je pudding begint te bluppen en lekker dik is, is deze klaar.
  • Giet alles over in een koude schaal en bestrooi over de bovenkant een beetje bloem. ( tegen velvorming).
  • Zet de pudding in de koelkast.
  •  

    Ingrediënten soezendeeg:

    125 ml water
    150 ml melk
    100 g margarine
    150 g bloem
    suiker
    zout
    4 grote eieren

    Bereiding soezendeeg:

      • Giet de melk en het water in een pan.
      • Opkoken met 100 g margarine.

    soesjes1

    • Zodra de boter gesmolten is haal je de pan van het vuur en meng er de bloem doorheen.

    soesjes2

  • Zodra alles gemengd is, zet je de pan weer op het vuur en meng zeker nog 3 min. goed door. ( hoe luchtiger de soes zal worden.
  • Schep het geheel in een mengkom en laat iets afkoelen.
  • Voeg een snufje zout en suiker toe.
  • Voeg nu 1 voor 1 de eitjes toe.
  • Flink door mixen tot een mooi glad deeg dat langzaam van de lepel afglijdt.
  • soesjes3

  • Verwarm de oven voor op 230 C.
  • Vul nu een spuitzak met het beslag, geen opzetje, 1 cm Ǿ.
  • soesjes4

  • Vet een bakplaat lichtjes in.
  • Spuit strepen van ong. 12 cm lang en 2 cm breed.
  • Bak de soezen in 12 minuten goudgeel.
  • COMBI-Stoomoven 220C/ 25% stoom / 11 minuten
  • Tijdens het bakken nooit de oven openen, want dan zakken de soezen in.
  • Als de baktijd is afgelopen zet je de oven uit en zet deze een klein stukje open.
  • Laat de soezen nog 4 min. in de afkoelende oven rusten.
  •  

  • Smelt 70 g witte chocolade au bain marie en schep de helft over in een ander kommetje.
  • Kleur de chocolade geel en rood.
  • Vul 2 spuitzakken of een cornetje met de gekleurde chocolade.
  • Vul een spuitzak met de groene room.
  • Knip de soezen half open.
  • Spuit op de onderste helft de pudding.
  • Leg hierop de worst.
  • Giet een straatje gele en rode chocolade over de worst.
  • Druk de soes iets dicht.
  • Zet de hotdogs een uurtje koel weg zodat de chocolade hard kan worden.
  • img_4329

    hamham
    Kijk ook eens naar de Snoep hamburger
    Succes!

    Geef een reactie

    Chat openen
    Hallo
    Kunnen we je helpen?