Ingrediënten voor 6 paas-pannacotta’s
500 ml slagroom 5 blaadjes gelatine 40 gr suiker 1 reep witte chocolade
½ blaadje gelatine 1 vanillestokje
chocoladesaus
10 pistache noten
125 ml advocaat
½ kopje advocaat
1 tl maanzaadjes
Bereiding:
- Week ½ blaadje gelatine in koud water.
- Breng 1 kopje advocaat tegen de kook aan.
- Meng het halve blaadje gelatine erdoor.
- Laat iets afkoelen en giet deze vervolgens in ronde ijsblokhouder.
- Zet in de vriezer.
Voor de pannacotta:
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Warm de slagroom met de suiker in een steelpannetje, niet koken.
- Snij het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit.
- Voeg het merg bij de room.
- Voeg ook het overgebleven vanillestokje bij de room.
- Zodra het mengsel kookt en alle suiker is opgelost haal je de pan van het vuur.
- Laat 5 gelatineblaadjes weken in koud water
- Verwijder het vanillestokje.
- Knijp 4 gelatineblaadjes uit en meng dit met een garde door de room.
- Giet 125 ml room in een ander pannetje en laat hierin de witte chocolade oplossen.
- Voeg de advocaat bij de overgebleven room en breng weer tegen de kook aan.
- Voeg nu het overgebleven gelatineblaadje door de room/advocaat.
- Giet de pannacotta-room in 6 siliconen vormpjes (vol).
- Giet de pannacotta-room/wittechocolade in 6 siliconenvormpjes 2 cm hoog.
- Dek de vormpjes met plastic af.
- Laat het geheel afkoelen en zet 2 uur in de vriezer.
Serveren:
- Zet de pannacotta’s 1 ½ van tevoren in elkaar.
- Druk de pannacotta’s uit de vorm.
- Giet hierover een dun laagje chocoladesaus.
- Leg het witte chocolade-pannacotta rondje erboven op.
- Leg hierop het advocaat bolletje.
- Besprenkel met een paar maanzaadjes en gehakte pistachenoten.
- Laat het geheel ontdooien ( na 1 ½ uur ontdooid)
Succes!